Første klubb i Norge

For ikke lenge siden ble Norges første offisielle klubb tatt opp i Norges Functional Fitness Forbund (NOR3F).

Flateby Functional Fitnessklubb heter den og styres av Stine Solberg (36), Marius Utsigt (36) og Morten Ekbør (42).

 

– Jeg har holdt på med Funtional Fitness i snart tre år nå, og driver til daglig Atletico Treningssenter på Flateby sammen med samboeren min Marius Utsigt, sier Solberg, og legger til litt av årsakene til at de valgte å melde seg inn i NOR3F:

– Først og fremst tenker jeg at Funtional Fitness skal kunne utøves på lik linje med andre idretter. Jeg synes kanskje vi har vært litt “utenfor”, uten å helt kunne sette namn på idretten. Derfor ønsker vi å være med å bidra til at idretten skal kunne vokse ved å melde oss inn, samtidig som at det er et tilbud til lokalmiljøet her på Flateby.

Sammen med resten av klubben ser Solberg frem til at det skal bli mange nye erfaringer og glede det kommende året. Planen for 2018 er at det skal skapest en god og trygg klubb.

– Det blir sikkert mye prøving og feiling dette året, men det er nå vi skal danne grunnmuren i klubben. Per i dag er det et helt fantastisk miljø blant menneskene som utøver FF her, og det er noe vi håper blir overført til klubben også. Alle skal føle seg velkommen, uansett utgangspunkt. Her skal det være glede, trening og sosialt samhold, sier Solberg og legger til:

– Så er det betryggende at sporten kan vokse på en bra og ren måte under styring av NOR3F.

Flateby Functional Fitnessklubb er bare en av mange klubber som kommer til å etablere seg her til lands i løpet av året som kommer, og vi ser frem til å kunne ønske alle nye medlemmer velkommen.

Som de fleste sikkert har fått med seg skal vi i NOR3F arrangere NM i Funtional Fitness i 2018, med kvalikkrunde 12. – 29. april og hovedkonkurranse i september. For å kunne delta i denne konkurransen må man være registrert medlem i en av landets klubber.

– De som ønsker å delta under NM, eller andre konkurranser som er sanksjonert av NOR3F, må man være medlem i en klubb. Klubben vil være utøverens kobling til forbundet som at utøveren er medlem i en klubb og klubben er medlem i forbundet, akkurat som andre idretter er en del av Norges Idrettforbund, forklarer president i NOR3F, Christer Idland.

– I dag utøves sporten over flere titalls isolerte organisasjoner. Ved å opprette en klubb og bli medlem av et forbund tar man steget fra å være en isolert organisasjon til å bli en organisert idrett. Her er det mange fordeler, men en av de viktigste er at det blir en faktisk sport med skikkelig antidopingarbeid og klare nasjonale retningslinjer for alle utøvere.

Flateby Functional Fitnessklubb har ofisiell åpning 13. januar, hvor NOR3F vil være til stede. 

Følg med på sosiale medier for oppdateringer.