MAGNUS FIKK SJOKK OVER DET HØYE NIVÅET DA HAN PRØVDE SIN FØRSTE FF-ØKT – NÅ STILLER HAN I LIGAEN FOR ANDRE ÅR PÅ RAD

Magnus Moursund Nystad gikk inn med en skyhøy selvtillit da han prøvde sin første functional fitnessøkt på et senter i Halden. Der ble han overveldet over det høye nivået blant de andre.

– Jeg gikk inn i timen med et altfor stort ego, og endte med å bli grust av medlemmer på min alder ganger to. Husker enda hvor flaut jeg syntes dette var, sier Magnus.

Magnus er 20 år gammel og har nå drevet med functional fitness i rundt to år. Tidligere har han drevet med både innebandy og styrketrening, men etter å ha kjent et hig etter å prøve noe nytt, endte valget på functional fitness.

NAVN: Magnus Moursund Nustad
ALDER: 20
BOSTED: Molde
SKOLE: Stipendiat (2. årselev) på Molde folkehøgskole, CrossFit-linja

Selv om han følte seg underlegen etter å ha prøvd functional fitness første gang, var han fast bestemt på å gi det en ny sjanse, og i fjor deltok han i NOR3F-ligaen.

– I 2020 deltok jeg i ligaen for første gang. Før kvalifiseringsøktene kjente jeg på mye usikkerhet om jeg var god nok. Om nivået mitt var noe man kunne stille til startstrek med. Til tross for det prøvde jeg mitt aller beste og fikk en plass i NM. Jeg satt igjen med en enorm mestringsfølelse over hva jeg hadde fått til, og ikke minst at jeg hadde turt å prøve.

Det hele førte med seg en enorm treningsglede og mestringsfølelse, og det er noe Magnus nå er på jakt etter på nytt, når han nå har meldt seg på årets liga.

– Motivasjonen min for å delta i Nor3f ligaen i år, er å få samme treningsgleden som jeg hadde i 2020, samt skaffe erfaring. Håper også på å sitte igjen med en følelse av at jeg prøvde mitt aller beste. Jeg er veldig spent på ligaen i år, og kommer til å prøve i år også. I 2021 er jeg for gammel for G20, så jeg får prøve meg i hovedklassen. Krysser fingrene for at det blir noe NM i år.

I tillegg til å utfordre seg i NOR3F-ligaen har Magnus et annet mål på treningsfronten: Å bli bedre på handstand walk.

– Treningsmålet mitt i 2021 er å bli litt bedre venn med handstand walk, som kommer lite naturlig for meg. Problemet er at hodet mitt vil øve mer enn det håndleddene mine vil.