MADELEINE SVANHELD HAR TRENT FUNCTIONAL FITNESS I ET HALVT ÅR – NÅ SKAL HUN DELTA I NOR3F-LIGAEN

Madeleine Svanheld tør å utfordre seg selv og grensene sine. Etter å ha bare trent functional fitness siden juli 2020 skal hun nå delta i NOR3F-ligaen i skalert klasse.

– Jeg har ikke mer erfaring en at jeg har trent functional fitness siden juli 2020, sier Madeleine Svanheld.

NOR3F-ligaen sparkes i gang i midten av april, og Svanheld skal delta i introklassen, som er den skalerte utgaven. Det gjør hun tross lite erfaring med konkurranse i functional fitness.

– Før det trente jeg to år med boot camp og deltok på internekonkurranser både på Island og i Danmark. Først og fremst trener jeg for å ha en sunn og aktiv livsstil, men man får jo både det sosiale og mestringsfølelse med på kjøpet når man trener functional fitness. Dette er det som holder meg gående!

NAVN: MADELEINE SVANHELD
ALDER: 29
BOSTED: Kristiansand
KLUBB: Kvadraturen

Svanheld er inne i sitt første år med functional fitness, og deltok derfor ikke i NOR3F-ligaen i fjor. Men nå som hun har brukt tid på å bli kjent med idretten vil hun utfordre seg selv i skalert klasse.

– Etter en medlemssamtale med Magnus Franzen september i fjor satte jeg meg et mål om å konkurrere i skalert dette året.

Magnus Frantzen er trener på CrossFit Kvadraturen, og gleder seg til å se Madeleine i aksjon under årets liga.

– Jeg syns det er kjempegøy at utøvere som ikke konkurrerer på det høyeste nivået også ønsker å delta og å sette seg mål. Ofte har man en tendens til å sammenligne seg med de beste, men det er for de aller fleste mye viktigere å heller måle seg opp mot seg selv og sette egne målsettinger og ambisjoner. Jeg gleder meg til å se Madeleine i aksjon og se hvor dypt hun er villig til å grave, sier Magnus.

VIL UTFORDRE SEG SELV

– Jeg deltar for å utfordre meg selv, bevise for meg selv at jeg er god nok og vise andre at det går an. Jeg har tidligere i livet vært en person som ikke har vært glad i aktivitet og trening.

Madeleine åpner opp om en livsstilsendring etter år med dårlig selvbilde og overvekt.

– Jeg slet lenge med dårlig selvbilde og overvekt, men de siste tre årene har jeg jobbet hardt med en livsstilsendring. Jeg har hatt en del utfordringer i treningen med at jeg tenker at jeg ikke er god nok og at jeg med min kropp kan ikke klare å henge i riggen, hoppe på kasse eller løfte stenger. Dette har endret seg mye etter jeg startet hos CrossFit Kvadraturen og jeg har begynt å få mer og mer troen på at jeg kan klare det.

Treningsmiljøet i klubben hennes har hatt mye å si for fremgangen hennes på trening.

– Det å komme inn i miljøet her og møte andre medlemmer og trenere som hver dag heier på meg har hjulpet meg enda mer til å bli motivert og jobbe for målene mine. Målet om å konkurrere i år har også bidratt stort til å holde motivasjonen oppe.

Nå ser Madeleine frem til å være med på sin aller første konkurranse i functional fitness. Hva er motivasjonen hennes for å bli med?

– Kjenne på følelsen om at jeg er god nok! Og ikke minst og kanskje motivere «andre som meg» til å jobbe strukturert mot mål. Alle kan nå målene sine, av og til tar det bare litt lengre tid.