NORA OG HENRIK ER KLARE FOR NOR3F-LIGAEN ETTER ET UTFORDRENDE TRENINGSÅR: “FÅR JO IKKE PRESTERT PÅ DET NIVÅET MAN KANSKJE KUNNE”

Nora (26) og Henrik (25) opplevde en trøblete NOR3F-liga i fjor. Det ga motivasjon til å jobbe enda hardere mot årets konkurranse.

NOR3F-ligaen er NOR3Fs største og mest inkluderende konkurranse. I løpet av en treukers periode i april og starten av mai får både godt etablere utøvere, aktive og nybegynnere få testet egne grenser i fire ulike tester.

To av årets deltakere er Nora Angel og Henrik Negård. Begge er medlem i Nydalen FFK og trener på CrossFit Oslo.

– Jeg startet på CrossFit Oslo i november 2017, bestemte meg i begynnelsen av 2019 å “satse” mer på idretten ved å skaffe meg coach og programmering. Det er først det siste året jeg har prioritert FF på et høyere nivå og jobber kontinuerlig mot nye mål sammen med coachen min Leif Erik Gladstad, sier Nora.

Henrik på sin side har vært fotballspiller helt frem til for et par år siden. Da han la fotballskoene på hylla måtte han finne på noe annet å gjøre. Da ble functional fitness løsningen.

–  I utgangspunktet var planen å ha functional fitness kun som en måte å holde meg i form på, men det ble raskt noe jeg ønsket å bruke mer tid på. Jeg deltok i løpet av mine første to måneder på CrossFit Open i 2019, og følte mye mestring, sammen med mye smerte, allerede da, sier Henrik.

MOTIVERT TIL ÅRETS LIGA

Begge deltok på NOR3F-ligaen i 2020. Det gikk derimot ikke som ønsket, og de satt begge to med en skuffende opplevelse etter endt liga. Det ga motivasjon for å jobbe hardt mot årets konkurranse.

– Dette var da en periode kroppen og mentaliteten ikke spilte helt på lag, og det var også rett før jeg knakk en del “koder” innenfor idretten. Jeg brukte erfaringene til å bli enda mer motivert for videre trening og terping, sier Nora.

Nora Angel. Foto: @timecapmedia

Nora Angel. Foto: @timecapmedia

– Jeg lærte mye gjennom en trøblete kvalifisering, og var dessverre noen få plasser unna å kunne kvalifisere til NM2020. Dette var mitt store mål for sesongen 2020, og skuffelsen var dermed ganske stor da jeg rett og slett ikke var god nok under kvalifiseringen. Jeg tok med meg en del læring, og den kvalifiseringen er også blitt en motivasjon frem til årets konkurranser og neste NOR3F-liga. Jeg har faktisk tatt vare på score sheets fra den kvalifiseringen, som motivasjon mot 2021, sier Henrik.

Etter ett år med strenge coronarestiksjoner og både åpne og lukkede treningssentre, har det gitt utfordringer i treningen.

– Jeg tenker jo helt ærlig at det er tøffere for oss som ikke har og har hatt tilgang på treningssenter denne perioden. Man får jo ikke prestert på det nivået man kanskje kunne. Men jeg er optimistisk, så jeg har et håp om at samfunnet blir bedre nå utover våren, at jeg klarer å vedlikeholde ved å trene det jeg kan hjemme, og at sentrene i Oslo også kan åpne om ikke så alt for lenge. Da tenker jeg at det naturligvis blir restriksjoner og begrensninger, men at vi forhåpentligvis får gjennomført på en ordentlig måte. Jeg håper også at øktene blir designet slik at man får testet seg på alle plan, sier Nora.

Nora Angel. Foto: Privat

Nora Angel. Foto: Privat

– Kanskje man til og med får utbytte av utallige burpees og DB-snatch, legger hun til.

–  Det blir veldig spennende med en ny liga, og jeg gleder meg til å kunne konkurrere mot alle de andre herrene. Dette spesielt siden det har vært en lang periode uten å kunne konkurrere og virkelig kunne vise hva en er god for. Jeg håper samtidig at vi i Nydalen FFK kan fortsette å gjøre en god figur som klubb, sier Henrik.

Henrik Negård. Foto: Privat

Henrik Negård. Foto: Privat