NOR3F-LIGAEN NÆRMER SEG – NYDALEN FFK PLANLEGGER FOR TRYGG GJENNOMFØRING FOR ALLE MEDLEMMER

NOR3F-ligaen går snart av stabelen, og etter en svært vellykket konkurranse i 2020, ser Nydalen FFK frem til årets NOR3F-liga.

– Man får litt “open”-følelse, klubben samles, det heies på hverandre og alle hjelper til. Samholdet i klubben styrkes og det var jo selvfølgelig veldig stas at vi ble fjorårets liga-vinnere, sier Synnøve Antonsen, klubbleder i Nydalen FFK.

Nydalen FFK er en av Norges største functional fitnessklubber. De har ingen egne lokaler, men samarbeider godt med CrossFit Oslo, siden rundt 90 prosent av medlemmene trener der.

– Vi har pleid å legge opp tidspunkt til felles trening – slik at vi kan kjøre kvalifikasjonsøktene sammen. Da bytter vi på å være dommere, legger opp en best mulig strategi, samt tar en gjennomgang av reglene som er satt av NOR3F, med tanke på standarder og lignende.

Slik at det dog ikke vært de siste fire månedene, da treningssentrene i Oslo har måtte holde stengt.

– Heldigvis har flere av medlemmene våres vært på den kreative siden og sett muligheter i stedet for begrensninger. Så mange har benyttet seg av hjemmetrening i stua eller på terrassen, i boden eller i et garasjeanlegg. Vi har også de medlemmene som er så “hardcore”, som trosser vær og vind, og har trent ute hver dag, selv når gradestokken viser minus tolv. Det står det respekt av!

Klubben har også medlemmer med toppidrettsstatus, altså eliteutøvere, som lever helt eller delvis av idretten. De har hatt mulighet til å trene nesten tilnærmet normalt.

– Vi krysser selvfølgelig fingrene for at Oslo åpner opp for trening inne snart igjen, slik at vi også i år kan gjennomføre og bli med på ligaen.

Smittesituasjonen i Oslo og omegn er vanskelig og uforutsigbar, og det ser ikke ut til at det åpnes opp for trening på treningssentre med det første. Det setter likevel ikke en stopper for gjennomføring av NOR3F-ligaen 2021.

– Uansett vil vi gjøre vårt ytterste for å tilrettelegge for de medlemmene som ønsker å delta i ligaen, så da gjelder det bare å være kreativ. Men skal jo ærlig innrømme at det ville væt trist om vi får deltatt på grunn av korona.

Nydalen FFK satser dermed på en trygg gjennomføring av ligaen, uansett hvilke tiltak og anbefalinger som gjelder på tiden for gjennomføringen. De ønsker alle velkomne til å utfordre seg selv i konkurransen.

– Vi har alt fra elite, Rx, master og ungdom. Vi satser på bredde, så vi ønsker å tilrettelegge for at alle føler seg velkomne og kan delta på ligaen uavhengig hvilket utgangspunkt man har.

Det håper de vil bidra til samhold, tross situasjonen samfunnet, særlig Oslo-borgere, befinner seg i for øyeblikket.

– Fellesnevneren er samhold, men målet er at vi skal kunne tilrettelegge for hver enkelts utgangspunkt. For nye medlemmer som ikke har trent så lenge, så vil det kanskje være mestring, for de som har vært med en stund så er det kanskje endorfiner og for eliten så er det kanskje selve konkurransen å det å kunne kvalifisere videre.