NOR3F-LIGAEN 2022 OPPSUMMERT

NOR3F-ligaen 2022 er vel overstått, og endelige resultater er klare! Tusen takk til vårt fantastiske dommerteam som har brukt mye tid på å se gjennom videoer og sikre at konkurransen blir så rettferdig som en online konkurranse kan bli!

En stor takk må også rettes til alle dere som har vært med å delta, dømt, heiet og bidratt til at årets liga har blitt en spennende, givende og innholdsrik konkurranse!

I denne posten oppsummerer vi høydepunktene fra årets liga, og veien videre for de som har kvalifisert seg til videre konkurranser. Les videre for funfacts fra resultatlistene, og mer om hvem som regjerer på toppen i de forskjellige klassene.

REKORD I ANTALL PÅMELDINGER

Vi kan glede oss over rekordhøy deltakelse i årets liga!

Vi hadde i år med oss deltakere fra 35 forskjellige klubber i landet, totalt 969 påmeldinger (inkludert lag), og 887 unike deltakere. Det er vi utrolig fornøyde med, spesielt med tanke på tiden vi er inne i med mye sykdom som dessverre går.

Størst vekst ser vi i ungdomsklassene, der vi i år også har fått med oss en ny klasse, U14. Vi kan også glede oss over å få sende enda flere av våre talentfulle ungdommer i VM i år, som både vil ha en U20-klasse for første gang, i tillegg til å åpne opp en ekstra plass i hver klasse, så totalt kan vi sende 3 gutter og 3 jenter fra U14, U16, U18 og U20.

Antall påmeldinger 2019-2022


ANNONSERING AV NOR3F-LIGAEN

For første gang i år annonserte vi årets liga-tester direkte på direktesport.no, der landslaget og landslagsrekrutter stilte opp head2head. Vi er storfornøyde med sendingen og innsatsen til alle som deltok, og håper dette også ga en ekstra motivasjonsboost for flere til å delta.

For 22.1 (endurance) så vi Seher Kaya, Runa Linn Egeland og Matilde Garnes kjøre mot hverandre, der Seher stakk av med seieren etter en sterk match med et høyt tempo.

På 22.2 (strength) var det guttenes tur, der landlagsutøver Marius Pettersen møtte rekrutt Victor Helsinghof. Rekrutten bet godt fra seg, og slo Marius på totalen med 315 kg snatch fordelt på 3 løft, mot Marius sine 308 kg like bak.

22.3 var en mixed-test, med en kombinasjon av gymnastikk, løfting og utholdenhet. Her møtte Lena Richter landslagsrekrutt Veslemøy Kollstad, som ble en intens duell der Lena stakk av med seieren, med en fantastisk vinnertid på 9:48.

22.4 var en kort men brutal test med devils press, dumbbell thrusters og skiErg, der Morten Arnesen og Henrik Negård kjempet mot hverandre til siste slutt. Landslags-nykommeren Henrik stakk av med seieren, med en vinnertid på 2:11, med Morten like bak på 2:21.

Dersom du ikke fikk med deg sendingene kan du se de i reprise her:

Se annonseringen av 22.1 og 22.2 her

Se annonseringen av 22.3 og 22.4 her


Tusen takk til denne gjengen som sørget for to vellykkede live-sendinger!


RESULTATER

ÅPEN KLASSE

I åpen klasse er det Lena Amalia Richter fra Nydalen FFK som stikker av med seieren på damesiden, og nykommeren Victor Helsinghof fra Nydalen FFK på herresiden. Like bak Lena finner vi tidligere alpinist Vår Thurmann-Moe, etterfulgt av Norges tøffeste jente og landslagsutøver Seher Kaya. Vår kom på en 10.plass under NM for bare 4 måneder siden, og viser stor fremgang på den korte tiden. På herresidene er det ringrevene Eivind Ringard som tar andreplassen og Nicolay Billaudel på tredjeplass.

I topp 10 har vi en del kjente navn, men også et par nye: Kasper Daugaard fra Kvadraturen IK gjør sin debut i NOR3F-ligaen i år, og ender på en solid 5.plass.

Jon Magnus Bertoia fra Nydalen FFK er også et navn vi ikke har sett så mye til tidligere, og ender på en 6.plass med henholdsvis 14-9-26-11.plass.

På damesiden kjenner vi stort sett hele topp 10 fra tidligere norgesmesterskap, bortsett fra Martine Solheim fra Kvadraturen IK på 10.plass som ikke tidligere har deltatt i forbundets fysiske konkurranser.

Lena Amalia Richter (Nydalen FFK) stakk av med førsteplassen i åpen klasse – kvinner.

Nykommeneren Victor Helsinghof (Nydalen FFK) sitter godt på toppen av resultatlistene på herresiden etter årets liga.
Foto: Henrik Walter Pettersen


FUNFACTS FRA RESULTATLISTENE:

– Vinneren på herresiden i åpen klasse vinner med 33 poeng og 25.plass som laveste enkeltplassering, mot 19 poeng og 7.plass som laveste enkeltplassering i dameklassen.

– 40.plass på damesiden har 187.poeng, som gir en snittplassering på 46.plass. På guttesiden har 40.plass 193 poeng, som gir en snittplassering på 48.plass.

– I topp 3 på damesiden er snittalderen 24,3 år, mens den på guttesiden er 28,6 år.PERSONER Å MERKE SEG:

– På toppen på guttesiden finner vi nykommeren Victor Helsinghof fra Nydalen FFK, som kun har ett NM og en full sesong bak seg der han fikk en 8.plass.

– Morten Almaas fra Trondheim FFK, Norgesmesteren fra 2018, er tilbake og har kvalifisert i både åpen klasse og M35. Hvilken klasse får vi se han i under NM?

– Unge og lovende Leah Sophie Støren fra Molde FFK har kvalifisert seg i åpen klasse (30.plass), i tillegg til å ha tatt en overlegen seier i U20 med bare 5 poeng.

– På guttesiden har vi et like imponerende ungt talent i Christian Karrestad, som også har kvalifisert seg i både U20 og åpen klasse (31.plass), og som også vant U20 klassen, med 4 poeng og utelukkende seiere. Har vi en liten duell på gang mellom disse to unge talentene? Og hvilken klasse velger de å delta på i årets NM?

– På herresiden har vi 3 utøvere som har kvalifisert i både M35 og åpen klasse: Morten Almaas (28.plass), Glenn Rune Olsen (34. plass) og Espen Nekkøy (39.plass).

– På damesiden har vi 5 utøvere som har kvalifisert i både M35 og åpen klasse: Hanne Short (14.plass), Maria Mehlum (25.plass), Tine Thorsen (27.plass), Marie Grythe (34.plass) og Anne Marte Sneve (35.plass).

– Hedda Torp Nygård fra Nydalen FFK har sitt første år i åpen klasse etter seier i U20 i 2021, og viser at hun er her for å bli med en 24.plass i kvalifiseringen.

– Også Jonas Svege har sitt første år i åpen klasse etter seier i U20-klassen i fjor, og matcher Hedda med en tilsvarende 24.plass i åpen klasse. Ser vi enda en ny ungdomsduell her?

Jonas Svege (Gamlebyen FFK) fra NM 2021
Foto: Hans Petter Støre

Hedda Torp Nygård (Nydalen FFK) fra NM 2021
Foto: Hans Petter Støre

UNGDOM

Vi har hatt stor oppslutning i ungdomsklassene i år, noe vi synes er fantastisk gøy! Dette er sportens fremtid, og det er veldig spennende å følge med på alle talentene som kommer til hvert år. Vi introduserte for første gang i år en U14 klasse i NM, som vi håper vil øke interessen for sporten for våre aller yngste utøvere på sikt. VM i Russland har også åpnet for enda flere plasser i finalen, i tillegg til endelig en klasse for U20.

U14:

På topp i vår yngste klasse har vi Jonathan Wiik fra Asker FFK på guttesiden, og Nora Sjöström fra Stord FFK på jentesiden. Nora har vunnet 4/4 tester, og Jonathan 3/4, som begge er helt enestående prestasjoner. Vi gleder oss stort til å se dere begge i NM i år!

U16:

På jentesiden har vi Hanna Høilund fra Lillestrøm FFK på topp, som vinner over Tuva Bjerkeli (Stavanger FFK) på tie-breaks. På innbyrdes oppgjør er de to like, der begge har to seire over den andre. Det hele avgjøres derfor på laveste enkeltplassering, der Tuva har en 3.plass mens Hanna kun har første- og andreplasser.

På guttesiden har vi nøyaktig samme scenario, der er det Benjamin Ellis fra Nydalen FFK som stikker av med seieren over Alexander Ferdinand Hetle (Trondheim FFK).

Pallen i U18 fra NM 2021. Fra venstre: Emil Holthe, Anine Hansen, Leah Sophie Støren, Christian Karrestad, Eline Pedersen og Romeo Lund.

U18:

På jentesiden i U18 klassen var det også jevnt i toppen, men Kaja Holthe Harnang fra Tromsø FFK kom ut på topp, 1 poeng foran Inga Bergkastet (Gamlebyen FFK).

På guttesiden var det langt ifra like jevnt, der Romeo Lund fra Kvadraturen IK tok en mildt sagt overlegen seier, med seier på alle 4 tester! Et fantastisk imponerende resultat fra Romeo, som vi gleder oss stort til å se enda mer av i årene som kommer.

Leah Sophie Støren (Molde FFK) fra VM i Norrköping 2021.

U20:
I U20 har det i jenteklassen vært en jevn kamp om de 5 NM-plassene. Leah Sophie Støren (Molde FFK), som er fjorårets NM-vinner OG verdensmester i U18 klassen, kommer nok en gang ut på topp med seier i 3/4 tester. Det må også nevnes at Leah i tillegg har kvalifisert seg i åpen klasse, en svært imponerende prestasjon. Vi er spente på å se henne i en av klassene i NM, og gleder oss til å se dette talentet fortsette å utvikle seg i årene som kommer!

På guttesiden finner vi Christian Karrestad fra Fredrikstad FFK på topp, med utelukkende seire i samtlige tester og kun 4 poeng, 9 poeng over andreplassen, som er nok en svært imponerende prestasjon! Som nevnt tidligere er også Christian kvalifisert i åpen klasse, og vi er spente på å se hvilken klasse de begge velger å delta i. Christian vant U18 klassen i NM 2021, og fikk en veldig imponerende sølvmedalje i VM, og beviser at han briljerer i den eldste av ungdomsklassene.

Romeo Lund (Kvadraturen IK) fra NM 2021.
Foto: Bernt Øksendal

Christian Karrestad (Fredrikstad FFK) fra NM 2021.
Foto: Hans Petter Støre

NM-VEKA

I likhet med fjoråret er det kun de 10 beste lagene fra NOR3F-ligaen som kvalifiserer videre til NM-veka, som i år arrangeres i Skien fredag 24. og lørdag 25. juni. Vi håper å løfte arrangementet enda et hakk i 2022, og gleder oss stort til å endelig kunne få besøk av masse tilskuere, og vise frem idretten vår fra sin beste side, både lokalt og på NRK!

I år vil over 20 forskjellige idretter delta på NM-veka i Skien, og det vil bli en folkefest i Skien sentrum med forskjellige NM som gjennomføres over hele byen. Mer informasjon om deltakende idretter og NM-veka i Skien finner du her.

Vi så i år et svært høyt nivå i kvalifiseringen, og det er duket for to veldig spennende finaledager i juni. Her er de kvalifiserte lagene:

KVINNER:

 1. Matilde Garnes & Seher Kaya

 2. Vår Thurmann-Moe & Ingrid Tøndel

 3. Lena Amalia Richter & Tine Thorsen

 4. Marian Johnsen & Stine Moen Nilsen

 5. Veslemøy Kollstad & Charlotte Nevland

 6. Synne Samseth Bjerkelund & Ane Randa

 7. Andrea Solberg & Runa Linn Egeland

 8. Emilie Møller-Olsen & Linn Finstad

 9. Mia Iden Hellesen & Hanne Short

 10. Karoline Aadne & Yngvild Frivold

HERRER:

 1. Eivind Dahl Ringard & Nicolay Billaudel

 2. Erik Vådahl & Lard Rudi

 3. Kristoffer Wasmuth & Hans Henrik Bierke

 4. Morten Rasch Arnesen & Victor Helsinghof

 5. Henrik Yttervik & Marius Pettersen

 6. Trygve Nilsen & Marius Olsen

 7. Nikolai Gobel & Henrik Negård

 8. Aleksander Fridén & Benjamin Boujar

 9. Stein Inge Holstad & Jomar Ringvold

 10. Christoffer Kittilsen & Mathias Berg

MASTER

I Masterklassene som sikter mot NM ser vi et høyt og økende nivå, og flere nykommere som har gjort det sterkt i åpen klasse tidligere har nå funnet sin plass i masterklassene.

M35:

I herreklassen har vi to nye mastere som regjerer toppen: Morten Almaas (Trondheim FFK) leder an, tett etterfulgt av Glenn Rune Olsen (Gamlebyen FFK) tre poeng bak. På tredjeplassen har vi velkjente Christian Jensen, regjerende Norgesmester i M35-klassen fra både 2019 og 2021. Det blir spennende å se om tronen hans blir utfordret dersom de to velger å gå for master i årets NM.

I dameklassen har vi også en ny til M35 klassen på topp: Hanne Short, regjerende verdensmester i M30, fra Bergen FFK. Hun tar en overlegen seier i klassen med 6 poeng, etterfulgt av Maria Mehum (Nydalen FFK) med 13 poeng. På tredjeplassen finner vi regjerende norgesmester i M35, Tine Thorsen fra Nydalen FFK.

Morten Almaas (Trondheim FFK) fra NM 2018.
Foto: Christoph Mandler Carlson

Hanne Short (midten) fra Master-VM 2021 i Egypt

M40

Per Hordnes (Bergen FFK) med 111kg snatch fra NM 2021.
Foto: Bernt Øksendal

På toppen av M40 i herreklassen finner vi tidligere mange ganger norgesmester i vektløfting Per Hordnes fra Bergen FFK, 4 poeng foran andreplassen Kjetil Åseng fra Lillestrøm FFK. Per tok en mildt sagt overlegen seier på 22.2 med 348 kg, som er ikke mindre enn 48 kg mer enn andreplassen. 348 kg hadde også vært nok til å ta fjerdeplassen i åpen klasse. 3.plassen i M40 går til Marcus Thorstensson fra Nydalen FFK.

På damesiden finner vi ikke overraskende Jannicke Aasen fra Stavanger FFK fra topp, som er regjerende verdensmester i M40, og ikke enkel å vippe av tronen. Jannicke vinner med 7 poeng, 12 poeng foran Karen Ros Sæmundardottir (Nydalen FFK) på andreplass, og 14 poeng foran Kristine Hansen (Tromsø FFK) på tredjeplass.

Regjerende verdensmester Jannicke Aasen fra Master-VM 2021 i Egypt

MASTER-VM

For de eldste masterne fungerer NOR3F-ligaen også som kvalifisering til Master-VM, der topp 3 fra M45, M50, M55, M60 og M65+ går direkte til Master-VM basert på resultatet i sin aldersklasse under NOR3F-ligaen. Resterende klasser (M30, M35 og M40) vil kvalifisere til Master-VM via NM.

Meget passende er i denne forbindelse dagens store nyhet: Master-VM 2022 vil avholdes på Aruba(!) 18.-20. november. Aruba er en liten øy i Karibien utenfor Venezuela i Sør-Amerika, og har en gjennomsnittstemperatur på 29 grader i november. Masterne kan med andre ord pakke solkremen og solhatten og gjøre seg klar for en varm og innholdsrik konkurranse i November!

Følgende utøvere har imponert stort gjennom hele ligaen, og får nå sin velfortjente billett til Master-VM:

M45 Kvinner:

 1. Maria Kronborg

 2. Jannicke Aagaard

 3. Birgit Ryningen

M50 Kvinner:

 1. Janne Naomi Rørvik

 2. Helene Havang

 3. Anne-synøve Lindkjenn

M55 Kvinner:

 1. Astrid Margrete Jahr

 

M60 Kvinner:

1T. Monika Solberg

1T. Ragnhild Aas

3. Turid Ludvigsen

 

M65+ Kvinner:

 1. Reidun Heimsjø

M45 Menn:

 1. Ole Petter Øvretveit

 2. Bengt Johansen

 3. Jan Erik Flåt

M50 Menn:

 1. Tony Røe

 2. Olav Ferdinand Pedersen

 3. Magne-thomas Hafstad

M55 Menn:

 1. Reidar Andreas Mathisen

 2. Gaute Engebretsen

 3. Trond Sverd Gjelsten

M60 Menn:

 1. Asle VIKING Karlsen

 2. Nils Einar Nilsen

 3. Johan Andreas Løland

 

INTRODUKSJON

I år som tidligere år hadde vi en introduksjonsklasse i ligaen der nivået er nedskalert og tilpasset. Her er det en åpen klasse per kjønn, uavhengig av alder.

På herresiden kommer Toni Skoglund fra Storhamar FF og Atletklubb ut på topp, med en seier og 3 andreplasser, og kun 7 poeng, 5 poeng foran Jon Danielsen (Skedsmo FFK) på andreplass. Kanskje vi ser de to ta steget videre til åpen klasse (henholdsvis M35 og M30) neste år?

På damesiden er Emma Grace Lillevik fra Trondheim FFK på topp, 11 poeng foran Trine Kanebog (Harstad FFK) på andreplass. Veronica Saxrud fra Storhamar FF og Atletklubb tar tredjeplassen og runder av pallen i introduksjonsklassen.

Det er veldig gøy å se at det stadig kommer nye til sporten, og vi håper å få enda bredere oppslutning om disse klassene på sikt!