NOR3F-ligaen 2021 oppsummert

NOR3F-ligaen er over, og resultatlistene er klare. Hvem kvalifiserer seg videre, hvem utmerket seg, og hvilke klubber kom seirende ut?

De har vært tre svette uker fylt med hardt arbeid og slit, men også mye glede og mestringsfølelse! Årets versjon ble grunnet mange stengte sentre rundt om i landet gjort om til en hjemmevennlig versjon, men den var ikke mindre utfordrende av den grunn! Programmeringsteamet fikk seg en skikkelig utfordring da de måtte gjøre om alle testene, og skulle lage 4 gode og varierte tester, kun ved bruk av to dumbbells som ekstern vekt. Til tross for dette virker det som de fleste har fått utfordret seg selv, kommet seg ut (beklager til dere i nord), og hatt en god opplevelse!

Før vi går inn på resultatlistene tar vi en oppsummering av hvor mange som har kvalifisert seg videre til NM, NM-veka og Master-VM.

184562947_4359294764104414_8578313961304964111_n.jpg
 

@SOLVEIGHAGELIEN

Antall utøvere som er invitert til NM, som avholdes i Sandneshallen 17-19.september:

Åpen klasse – topp 40
U16– topp 5
U18 – topp 5
U20 – topp 10
M35 – topp 10
M40+ – topp 10

Antall utøvere som er invitert til NM-veka, som avholdes i Sarpsborg 25. og 26.juni:

Topp 10 lag per kjønn i partnerklassen

Antall utøvere som vil bli invitert direkte til Master-VM (sted og dato er enda usikkert):

M45 – topp 2
M50 – topp 2
M55 – topp 2
M60+ topp 2

*Merk at noen allerede er kvalifisert fra ligaen i fjor ettersom Master-VM ble avlyst i 2020. Invitasjonen deres vil gå videre til nestemann på listen da de allerede er sikret en plass.


RESULTATER – KVINNER

Det er ingen tvil om at nivået i dette landet stadig øker, og det blir tøffere for hvert år å kvalifisere seg til NM.

Øverst på resultatlisten finner vi et velkjent navn: Kristin Holte fra Nydalen FFK. I år er første gang Kristin er med i ligaen, og vi gleder oss til å se henne live i NM i September! I åpen klasse ser vi også mange flere velkjent navn i toppen, og innenfor topp 6 på kvinnesiden finner vi alle våre 5 kvinnelige landslagsutøvere. Like bak finner vi landslagsrekruttene Hanne Short og Synne Krokstad. På henholdsvis 5.plass og 8.plass finner vi to andre velkjente navn, men disse aller mest kjent fra TV-skjermen, nemlig Iselin Brogeland og Seher Halime Kaya som briljerte i “Norges tøffeste” på NRK tidligere i år.

I fjorårets liga var det 8 kvinner fra M35 som kvalifiserte i både master og åpen klasse. I år er det kun de 4 beste som er innenfor topp 40, noe som igjen vitner om det høye nivået det har vært i år. De 4 vil bli invitert til å konkurrere i både åpen klasse og M35, og kan velge hvilken klasse de ønsker å stille i under NM.

UNGDOM

I U16 hadde vi i år med oss 7 jenter, der topp 5 kvalifiserer videre. Det var svært jevnt i toppen, og kun et poeng skiller hver av de 5 beste i kvalifiseringen. På toppen finner vi Lea Horne fra Tromsø FFK, som har stått på det siste året og klatret fra 6.plass i fjor (rett utenfor kvalifiseringsplass) til første plass i år!

Topp 5 i U18 klassen har helt nye navn fra fjorårets kvalifisering i samme klasse, som dels skyldes at aldersklassene endrer seg fort, men også at det stadig kommer nye og hardtarbeidende ungdommer til! Leah Sophie Støren fra Molde FFK kom seirende ut av ligaen, 2 poeng foran Anine Linnea Keen Hansen fra Grimstad FFK, som for øvrig også har kvalifisert seg (uoffisielt) til CrossFit Games i sin aldersklasse!

I U20 har Siri Vik (Sørmarka FFK) og Hedda Torp Nygård (Nydalen FFK) begge 10 poeng, men Siri kommer seirende ut etter tie-break ettersom hun har to førsteplasser (flest førsteplasser vinner).

MASTER

I M40+ er det Anne Knarvik (Elverum FFK) som troner på toppen av listen. Hun har kjørt både åpen klasse og M40+ testene, og har også kvalifisert seg til NM-veka sammen med Seher Kaya, og blir den eldste deltakeren på damesiden vi får se på NRK i juni. Kun ett poeng bak er utholdenhetsmaskinen Kristin Vagstad fra Bergen FFK. Vi ser et svært høyt nivå også i master-klassene i år, og det er mange som kjemper om topp 10 plasseringene!

Kristin Holte vant åpen klasse for kvinner.

Kristin Holte vant åpen klasse for kvinner.

RESULTATER – MENN

Nicolay Billaudel (Mjøsa FFK) er tilbake etter to års fravær fra NM, og han troner (ikke så overraskende) på toppen av resultatlisten for åpen klasse. Vi antar at han er sulten på å få tilbake norgesmester-tittelen sin fra 2018, og gleder oss til å følge med han under NM i September. På andreplassen finner vi et ikke like kjent navn, Tobias Opdahl fra Aasgaard FFK. Med seier på 21.4 og 6.plass på 21.2 kom han inn 12 poeng bak Nicolay på førsteplass. Fjorårets liga-vinner Eivind Dahl Ringard (Nydalen FFK) inntar pallen han også, 14 poeng bak andreplassen.

UNGDOM

I U16 klassen har vi Daniel Werner Nilsson på førsteplass fra Nydalen FFK, som stakk av med to seire, en andreplass og en tredjeplass. På andreplass finner vi Syvert Skaar fra Kvadraturen FFK, og Alexander Ferdinand Hetle (Trondheim FFK) runder av pallen og tar tredjeplassen.

I U18 finner vi Emil Holthe (TIF Viking FFK) på toppen med 9 poeng, kun ett poeng foran Romeo Lund (Kvadraturen idrettslag) og Albert Brandal, også fra Kvadraturen idrettslag. De stiller likt på poeng, men Albert vinner på tie-break da han har to førsteplasser.

MASTER

Ikke overraskende er det Andrew Paul Livingston fra Stord FFK som regjerer i M40+. Andrew vant NM for M35+ i 2018, og NM for M40+ i 2019, og han har helt tydelig ingen planer om å stoppe der! Lars Eikemo-Rolfsen (Lillestrøm FFK) puster han likevel i nakken, og med 19 poeng på begge to vinner Andrew på bakgrunn av sine to seire (på 21.2 og 21.3). Bjørn Reiten (Moss FFK) kommer luskende like bak på tredjeplassen med 21 poeng. Også på herresiden ser vi et veldig høyt nivå, og et høyt antall deltakende utøvere.

Nicaolay Billaudel er årets vinner av åpen klasse på herresiden.

Nicaolay Billaudel er årets vinner av åpen klasse på herresiden.


KLUBBKÅRINGER

I likhet med fjorårets liga kårer vi 3 seirende klubber: største klubb, beste breddeklubb og en tilfeldig vinner. Våre samarbeidspartnere Reign og Concept2 stiller med premier som skal være til glede for alle klubbens medlemmer.

Premier:

Største klubb: Romaskin fra Concept2
Beste breddeklubb: 10 brett Reign
Tilfeldig vinner: 10 brett Reign

STØRSTE KLUBB

Største klubb var svært jevnt, og Nydalen FFK og Bergen FFK knivet frem til siste slutt. Bergen FFK dro fra på slutten, med kun 2 flere enn Nydalen. Gratulerer så mye til Bergen FFK med en splitter ny romaskin!0

Oversikt over antall per klubb finner du lenger nede. Kvadraturen FFK tok tredjeplassen et stykke bak Nydalen. Det må også bemerkes at en av våre helt nyeste klubber, Aasgard FFK, kom på 4.plass med 44 deltakere etter bare noen måneder som en aktiv klubb!

 

TILFELDIG VINNER

I år har vi også valgt å trekke en tilfeldig vinner, slik at også de mindre klubbene har mulighet til vinne. 33 klubber stilte med minst en deltaker i ligaen, og ble alle med i trekning av 10 brett Reign energidrikke. De deltakende lagene ble lagt inn med en sjanse hver i en tilfeldig trekning, og den heldige klubben ble Trondheim FFK!


STØRSTE BREDDEKLUBB

Kåring av beste breddeklubb: Her får man 1 poeng per klasse hvor man har aktive utøvere. Det er totalt 23 klasser, 11 av hvert kjønn: U16-, U18, U20, Åpen, M30, M35, M40, M45, M50, M55, M60+ samt den kjønnsnøytrale intro-klassen. Nydalen FFK hadde utøvere i 15 forskjellige klasser, og stakk dermed av med seieren, i år som i fjor! Like bak, med utøvere i 14 forskjellige klasser, finner vi Moss FFK. På tredjeplassen finner vi en av våre nyeste klubber som holder til i nord, Aasgard FFK. Det er veldig gøy å se at klubbene vokser og at engasjementet der ute er stort, og at helt nye klubber kommer til og utfordrer de store etablerte!

Endelige resultater av største klubb.

Endelige resultater av største klubb.

Nydalen FFK vant største breddeklubb

Nydalen FFK vant største breddeklubb

image (16).png
Trondheim FFK vant den tilfeldige trekningen og stikker av med 10 brett energidrikk fra Reign.

Trondheim FFK vant den tilfeldige trekningen og stikker av med 10 brett energidrikk fra Reign.