Masteridrett

NOR3F er et forbund der medlemmene aldri blir for gamle. De blir bare bedre!

Functional Fitness kategoriserer utøvere i ulike aldersgrupper, og fra 30 år+ regnes man som en master-utøver på internasjonalt nivå.

NOR3F har som mål å styrke Masteridretten gjennom økt synliggjøring, rekruttering, samlinger og konkurranser. Det stilles ingen krav til nivå for å kunne være medlem. Ta kontakt med din lokale klubb og bli med!

Hvorfor drive med Functional Fitness på master-nivå?

Mh9-_C8g

Christer Idland

Tidl. President og aktiv masterutøver

Forbundets president og master-utøver Christer Idland har svart på hvorfor han fortsatt er aktiv på konkurranse-nivå etter mange år som aktiv i idretten:

Enkelt sagt handler det om idrettsglede. Trening er trening, konkurranse er idrett. Det trenger ikke være høyt nivå, konkurranse og derav idrett og idrettsglede er for alle uansett nivå – og målet vårt er å ha konkurransetilbud til alle slik at alle kan få oppleve dette.

Hva som skaper idrettsglede er forskjellig fra idrett til idrett og person til person, men for meg er det to hovedgrunner til at jeg enda konkurrerer som master – nå i min 14. konkurransesesong.

1; Utfordring og mestring. Functional Fitness tilbyr en nærmest unik kombinasjon og dybde i fysiske og psykiske utfordringer. Man har alltid noe å strekke seg etter, om det er den første pull-upen, en kompleks handstand walk eller kampen med seg selv om å ikke ta pause og gi etter for ønske om komfort. Fitness er ferskvare, hav man gjorde i går, i fjor eller 5 år siden betyr lite i dag. Med andre ord er utfordringene og mulighetene for mestring alltid der noe som får meg inn på trening og ut på konkurransegulvet.

2; Community. Man er “frenemies” på en positiv måte. Miljøet er åpent og inkluderende, man jobber sammen og hjelper hverandre på trening, og før konkurranse for å bli best mulig – sammen. Så er det head2head ute på gulvet! Eller man deltar på lag å jobber sammen for å nå nye mål. Vennskap og community som bygges når man utfordrer seg sammen på måten man gjør i Functional fitness er også en av hovedgrunnene til at jeg enda trener og konkurrerer.

KONKURRANSER

Som Master kan man konkurrere i egne Master-konkurranser, og inndelingen av aldersgrupper kan se slik ut (avhengig av antall påmeldte/kvalifiserte):

–  30-34 år
 35-39 år
  40-44 år
  45-49 år
  50-54 år
  55-59 år
  60+ år

Vi har to masterklasser i NM:
M35 og M40+.

M30 konkurrerer i åpen klasse, men topp 3 i alderen 30-34 år kvalifiserer seg til Master-VM.

VM-KVALIFISERING

Topp 3 i M30, M35 og M40 kvalifiserer til Master-VM via Norgesmesterskapet.

Topp 3 fra M45, M50, M55 og M60+ går direkte til Master-VM basert på resultatet i sin klasse under NOR3F-ligaen.

Mer info om Master-VM 2022 finner du her.

MASTER-SAMLINGER

Forbundet jobber med å arrangere egne samlinger for mastere for å skape et enda bedre og tettere miljø, og gi mastere på alle nivåer en mulighet til å lære av hverandre og utvikle seg videre innenfor sporten. 

Føld med i vår kalender for å få med deg kommende samlinger, og bli med i vår Facebook-gruppe for mastere

NORGESMESTERSKAP
Topp 10 i klassene M35 og M40 fra NOR3F-ligaen inviteres til å delta på Norgesmesterskapet i Functional Fitness. De 3 beste i hver klasse kvalifiserer videre til Master-VM.
Les mer om NM her
NOR3F-LIGAEN
NOR3F-ligaen er kvalifiseringen til NM for alle klasser, og er en online konkurranse der det skal gjennomføres 4 tester i løpet av en periode på 3-4 uker.
Mer om NOR3F-ligaen
Previous slide
Next slide
Screenshot_20220705_175015

Anette Havna Tømmerholen

Masteransvarlig

I NOR3F har vi et mål om å rekruttere bredt, og at alle skal føle seg velkommen, bli sett, og ha en plass i forbundet. Vi har i 2022 fått med oss Anette Havna Tømmerholen som ny masteransvarlig. Anette har bred erfaring med kultur- og idrettsarrangementer av forskjellige slag, og jobber blant annet som trener på CrossFit Fredrikstad.

Anette jobber sammen med masterutvalget med å skape og utvikle et bredere tilbud for masterutøvere innenfor Functional Fitness i form av samlinger, konkurranser og andre aktivitetstilbud.

Kontakt gjerne Anette her.

Image from iOS (8)

Anita Kristine Aske

Medlem av masterutvalg

 

 

Anita startet i forbundet i 2022, og er selv engasjert masterutøver som enda er relativt ny til sporten. Hun vil sammen med Anette sørge for at mastertilbudet fremover blir enda bedre for medlemmer av forbundet. Anita holder til Oslo og er medlem av Nydalen FFK. 

Kontakt gjerne Anita her.