HVA ER NOR3F-LIGAEN?

NOR3F-ligaen er NOR3F sin største og mest inkluderende konkurranse, og er i tillegg til å være en konkurranse i seg selv kvalifisering til NM, NM-veka og master-VM (for enkelte klasser).

På denne siden svarer vi på de vanligste spørsmålene om NOR3F-ligaen.

 

HVA ER NOR3F-LIGAEN?

De mest vanlig spørsmålene vi får.

NOR3F-ligaen er en konkurranse for alle, enten du er master, ungdom, elite eller nybegynner. Når konkurransen starter mandag 23.januar vil det slippes 2 tester, tilpasset de forskjellige klassene du kan melde deg opp i: åpen klasse, master, ungdom eller introduksjon (skalert). De 2 første testene skal gjennomføres i løpet av 10 dager, og resultatet ditt må registreres innen torsdag 2.februar klokken 23:00 på registreringssiden. Fredag 3.februar kl 10:00 blir det sluppet 2 nye tester, der resultatet må registreres innen 13.februar klokken 23:00. For å delta må du være medlem av en Functional Fitnessklubb (se hvordan her) , og ha en gyldig konkurranselisens. Lisensen er gyldig hele kalenderåret, og gir deg forsikring under konkurranse og trening, og sikrer deg dersom uhell eller ulykker skulle oppstå. Lisensen kan du kjøpe ved påmeldingen til konkurransen, hvis ikke du allerede har blitt fakturert og har betalt. Dersom du er usikker på om du allerede innehar lisens, kan du sjekke det ved å logge deg inn på minidrett.nif.no og trykke på “lisens”. Dersom det ligger en lisens der med status “betalt” er du allerede dekket.

Klubb mot klubb, og kvalifisering til NM, NM-veka og Master-VM

Vi vil ha konkurranser for klubber der en kan vinne flotte premier, samt kvalifisere utøvere til norgesmesterskapet, lag til NM-veka og i tillegg enkelte mastere som går direkte til Master-VM. I likhet med foregående år vil det være en egen påmelding for lag som ønsker å delta på NM-veka. De 10 beste lagene av hvert kjønn i åpen klasse, 5 beste per kjønn i M35+ og de 5 beste per kjønn i U23- (totalt 40 lag) kvalifiserer videre til NM-veka. Dette er en konkurranse du ikke vil gå glipp av, så finn deg en partner og gjør deg klar!

For å kunne delta i NOR3F-ligaen 2023 må du være tilknyttet og registrert i en functional fitnessklubb, og ha betalt konkurranselisens for inneværende år. Dersom du ikke allerede er medlem av en klubb, meld deg inn i din lokale klubb! Dersom det enda ikke finnes en klubb i ditt nærområde kan du melde deg inn i en annen klubb du ønsker å stille for, du trenger ikke å trene på klubben. Oversikt over klubber i Norge, finner du her .  Meld deg inn i ønsket klubb på medlemskap.nif.no.

OBS: Dersom du ikke tidligere har hatt konkurranselisens, og ikke har mottatt faktura for lisens, send en epost til post@nor3f.no så vil du få tilsendt faktura i minidrett. Du vil også få mulighet til å kjøpe lisens ved påmelding. Registrering åpner 2.januar 2023. Pris:  NOK 175,- for individuell, NOK 225,- for lag. Du kan melde deg på både som lag og individuell, og må da betale begge registreringsavgiftene. Dersom du kvalifiserer deg videre til norgesmesterskapet, vil det koste 1.100,- kroner for deltakelse på selve NM-et (800,- for ungdomsklasser), og 2.000kr for lag som deltar på NM-veka.  OBS: Dersom du ønsker å kvalifisere deg til videre konkurranser, må gjennomføringen av testene filmes, og link til filmen må lastes opp ved registreringen av resultatet. Les mer lenger nede på siden under resultat og videodømming.

Dersom du ønsker å delta på både NM og NM-veka, må du melde deg på i begge klassene. Trykk “legg til registrering” etter du er meldt opp i en av klassene og meld deg opp en gang til i ønsket klasse.

I år som i tidligere år har vi med en introklasse i NOR3F-Ligaen. Dette er en klasse for deg som ønsker å være med på moroa, men enda ikke har, eller akkurat har lært deg å gjøre pull-ups, T2B etc. Er man med i introklassen vil man altså kjøre en skalert versjon av øktene i de andre klassene der mer tekniske eller krevende øvelser er byttet ut med lettere og mer inkluderende alternativer. Man kan ikke kvalifisere seg til NM, NM-veka eller Master-VM via denne klassen, men man får anledning til å bli med i NOR3F-Ligaen og man teller positivt på antall aktive utøvere for sin klubb i klubb-mot-klubb konkurransen. Det er bare én introklasse uavhengig av alder.

OBS! Du kan velge å melde deg på i åpen klasse, men gjøre en eller flere tester skalert. Du vil da sortere nederst på resultatlisten sammen med de andre som har skalert en eller flere økter. Ved registreringen av testresultatet velger du “jeg utførte ikke denne testen som beskrevet”. Dersom en melder seg på i introklassen må en gjøre alle testene i skalert utgave. En kan ikke bytte mellom klasser så fort en er påmeldt og konkurransen har startet.

Detaljer for klubbkåringer og klasser finnes under.

Visjonen til NOR3F-ligaen er å skape en lavterskel konkurransearena, hvor både eliten og ikke minst bredden får smakt på konkurransefølelsen, mestringsfølelsen og samholdet som er så viktig i functional fitness.

Vi vil kåre en vinner av de ulike klubb-konkurransene som nevnt over etter disse tre ukene – samtidig ønsker vi å introdusere flere konkurranser i løpet av året hvor man kan samle poeng og konkurrere klubb mot klubb. Da vil resultatet fra denne første runden tas med videre i en årlig liga.

Klubbkåring: 

I år som tidligere år vil vi ha en klubbkonkurranse, der vinneren får en SkiErg fra Concept2

Det er klubben med størst økning i påmeldte deltakere sammenlignet med i fjor som vil stikke av med seieren. Det betyr altså at dersom klubben din hadde 40 påmeldte medlemmer i fjor, er det alle over 40 som i år vil være tellende i klubbkonkurransen. På den måten vil både de store og de små klubbene stille likt og ha like gode vinnersjanser. 

I oversikten på siden finner dere fjorårets tall, som altså må overstiges i år for å være med i konkurransen. 

Lykke til!

Premier klubbkåringer:
SkiErg fra Concept2 Norge

Klasser og antall utøvere som kvalifiserer til NM i functional fitness:
Åpen klasse – 40 menn og 40 kvinner
U14 – 5 gutter og 5 jenter
U16 – 5 gutter og 5 jenter
U18 – 5 gutter og 5 jenter
U20 – 5 jenter og 5 jenter
M35 – 10 menn og 10 kvinner
M40+ – 10 menn og 10 kvinner

VM-kvalifisering for masters og ungdom:

Topp 8 fra NM i åpen klasse kvalifiserer direkte til VM på hjemmebane i November. 4 per kjønn vil i tillegg tas ut basert på en vurdering av hvem sportssjef og styret mener har størst sjanse til å ta medaljer for Norge.

Topp 3 fra M45, M50, M55, M60 og M65+ går direkte til Master-VM basert på resultatet i sin klasse under NOR3F-ligaen.

Topp 3 i M30, M35 og M40 kvalifiserer til Master-VM via Norgesmesterskapet.

Topp 3 i U14, U16, U18 og U20 kvalifiserer seg til ungdoms-VM via Norgesmesterskapet.

Kvalifisering til NM-veka

I 2023 vil Functional Fitness igjen være med på NM-veka! NM-veka er et samarbeid mellom NIF, norsk tipping og NRK, der flere idretter avholder NM i sin idrett. NM-veka vil være i partner format, med par av samme kjønn på lag og fra samme klubb. NM-veka 2023 avholdes i Trondheim 17. og 18. Juni. Les mer om NM-veka her

Det er en egen påmelding for lag som ønsker å delta på NM-veka. De 10 beste lagene av hvert kjønn i åpen klasse, de 5 beste av hvert kjønn i M35+ og de 5 beste per kjønn i U23- (totalt 40 lag) kvalifiserer til NM-veka.

Dersom en på laget må trekke seg fra finalen etter laget har kvalifisert seg, kan vedkommende byttes ut med en annen utøver fra samme klubb som har gjennomført NOR3F-ligaen. Et slikt bytte må skje etter kvalifiseringen er gjennomført og før konkurransestart.

Dette er en konkurranse du ikke vil gå glipp av, så finn deg en partner og gjør deg klar!

Forbundet har oppgitt sin egen øvelsesbank. Det er denne som avgjør hvilke øvelser som kan programmeres inn i Norgesmesterskapet og kommende sanksjonerte konkurranser i Norge. Ny versjon blir publisert i januar hvert år.

Videre finnes regler for functional fitness som sport generelt, og spesielt ifm “online konkurranser” det vil si konkurranser der man gjør testene spred rundt om kring i landet. Både øvelsesoversikt, standarder og regelbok finnes her.

NOR3F-ligaen er også kvalifisering til NM, NM-veka og VM for masters, hvor det vil det være flere klasser. Men ved påmelding kan man velge mellom 5 klasser:

Ungdom: U14, U16, U18 & U20
Åpen&M35: For alle aldersklasser 
M40-59 (skalert): M40, M45, M50 og M55.
M60 og M65+ (skalert): M60 og M65+
Skalert: for alle aldersklasser
Ved påmelding må master-klassene melde seg opp i åpen&M35, M40-59 eller M60 og M65+. En vil deretter kunne filtrere på sin aldersgruppe på resultatlistene. En vil inviteres til NM basert på sin plassering i M35 eller M40, men til master-VM basert på de mindre aldersklassene som går 5 og 5 år. Man velger altså én av disse tre valgene og vil så plasseres i rett klasse automatisk basert på alder.

Aldersbestemte klasser følger fødselsåret uavhengig av dato på året en er født. Nedre aldersgrense for å være med i åpen eller ungdomsklassene er likevel på dato og er ved fylte 13 år ved konkurransestart. Her følger en detaljering av de aldersbestemte klassene.

Ungdomsklasser går 2-og-2 år: U14: 2009-2010, U16: 2007-2008, U18: 2005-2006, U20: 2003-2004

Åpen: Alle født før 2010. 

Masters går 5 og 5 år; M30: 1989-1993, M35: 1984-1988, M40: 1979-1983, M45: 1974-1978, M50: 1969-1973, M55: 1964-1968, M60: 1959-1963, M65+: alle som er født før 1959.

Merk! Åpen og M35 kjører de samme testene under kvalifisering, det betyr at du ikke må velge klasse, men du kan forsøke å kvalifisere deg til både Åpen og M35 NM på likt og deretter velge klasse etter kvalifiseringsperioden. Er du derimot i en ungdoms- eller masterklasse som nevnt over må du ta et valg på forhånd om du vil være i den aldersbestemte klassen eller i Åpen. Ønsker du å gjøre kvalifiseringen for både (skalert) aldersbestemt og åpen for å se hvor du eventuelt kvalifiserer krever dette dobbel påmelding og sannsynligvis doble tester. Dersom dette er aktuelt for deg kan du trykke “legg til registrering” etter påmelding i en klasse, og melde deg på i en klasse til.

Resultater registreres av hver enkelt utøver selv i Throwdowns og utøver velger sin dommer og/eller legger ved link til video. Resultatskjemaet overleveres til klubben som vil sitte på disse om det blir stilt spørsmål. Gjennomfører du testen uten dommer, altså kun etter video, legger du bare link til video. Vi anbefaler alle å ha dommer som kan gi beskjed underveis dersom utførelsen ikke er ihht. standarder, og som kan hjelpe til med telling av repetisjoner. Resultater blir godkjent av NOR3F som arrangør og ikke klubbene selv! Resultatene må inn innen 23:00 torsdag 2. februar (test 1 og 2) og mandag 13. februar (test 3 og 4).

VIDEODØMMING

Video er påkrevd for alle som vil avansere fra kvalifiseringen til neste runde, både Master-VM, NM og NM-veka. Det betyr at video for alle testene må være lastet opp og linket til der du laster opp din score innen fristene for å registrere resultater. Dersom du har problemer med å laste opp video i tide, må du gi oss beskjed på post@nor3f.no FØR fristen for registrering har gått ut. Vi anbefaler alle å sette i gang med å både laste opp film og registrere score så tidlig som mulig. Det er ingen grunn til å vente til siste kvelden og dermed stå i fare for å miste plassen sin.

Etter alle videoer og resultater er validert og gjennomgått vil invitasjoner bli sendt ut til alle utøverne som kvalifiserer seg videre.

Krav til videodømming og eventuell straff med mer finnes i regelboken under §16, og må leses gjennom av utøver før gjennomføring. Regelboken finner du her.

Vil ikke gå videre?
Dersom du ikke ønsker å gå videre til NM eller VM (noen mastersklasser) kan du gi beskjed om det og vi trenger da ikke video. Du vil ikke bli diskvalifisert fra Ligaen, men du vil ikke bli invitert til videre konkurranse om du skulle ende på kvalifiseringsplass. Invitasjonen vil automatisk gis til neste utøver på listen som har blitt verifisert med video.