Verdier og visjon

“Visjonen er og skal være uoppnåelig og ha en uendelig tidshorisont. Vi kan aldri bli ferdig med å «fremme» eller «legge til rette». Dette kan alltid bli bedre.”

“Å fremme functional fitness som idrett i Norge, og legge til rette for et rettferdig, trygt og dopingfritt miljø innen idretten med fokus på utøveren.”

Hva legger vi i dette?

 • Fremme FF: Vokse sporten – flere utøvere i bredde og elite. Skape synlighet i TV, SoMe, etc. for sporten og utøvere, gjøre sporten og utøverne mer attraktive for alle parter. Fremme bildet av idretten som skaper sunne og funksjonelle utøvere/ medlemmer.
 • Rettferdig: Konkurrere på like vilkår, ingen forskjellsbehandling, gode dommere, gode regelverk, legge til rette for at det er utøverens prestasjon som avgjøre resultatet – ingenting annet
 • Trygt: Idretten er forsvarlig både i trening og konkurranse (skaderisiko). Også trygg fra gjengjeldelse (vi tar gjerne i mot kritikk og andre synspunkter).
 • Dopingfritt: Aktivt jobbe forebyggende mot doping i alle ledd.
 • Fokus på utøveren: Forbundet og alt vi gjør, spesielt punktene over, men også generelt med tanke på utøveren først og fremst. Forbundet eksisterer primært for utøverne, både bredde og elite.

VERDIER

“Visjonen er det uoppnåelige målet vi alltid jobber mot og som hjelper oss å ta valg. Verdiene sier noe om hva vi prioriterer høyest når vi jobber mot vår visjon.”

SISU – «finsk uttrykk for indre kraft og pågangsmot»

 • Solid: vedvarende og trygg. NOR3F skal være her i 100+ år.
 • Innovativ: prøver nye ting, tekniske, kreative
 • Sporty: vi leder ved eksempel og er tett på utøverne
 • Ukrenkelig: høy integritet, demokratisk

BHAG – BIG HAIRY AUDACIOUS GOAL

NOR3F+avslutning
vm21

“Store vanskelige modige mål – langtidsmål som skal være litt “skumle” å si høyt, men som gir motivasjon, spenning og energi. Det tar oss helt klart mot vår visjon. BHAG er målbar, aggressiv og på ingen måte garantert at vi får til.”

Enable human exploration and settlement of Mars – SpaceX’s

 • A computer on every desk – Microsoft
 • Every book, ever printed, in any language, all available in less than 60 seconds – Amazon
 • Land a man on the moon and return him safely to earth – 1960’s America

VÅR FØRSTE BHAG:

 • BLI MEDLEM AV NIF SOM EGET SÆRIDRETTSFORBUND PÅ TINGET 2019

Vårt første store mål nådde vi på rekordtid. Forbundet ble stiftet i november 2017, og allerede i Mai 2019 ble vi altså en del av Norges Idrettsforbund, tatt opp som det 55. særforbundet i Norge.

VÅR NYE BHAG:

 • FUNCTIONAL FITNESS ER DEN NYE FOLKESPORTEN I NORGE

Hva mener vi med folkesporten?

En folkesport er definert som «en svært utbredt, populær sport» (NOAB, 2020).

For å oppnå det, er det et mål om at functional fitness skal være et like naturlig valg å følge med på som fotball, håndball, friidrett eller langrenn (som er folkesporter i Norge). Det skal også være en naturlig fritidsaktivitet å starte med, og holde på med, som de nevnte idrettene – både for barn, ungdom og voksne.

Å være den nye folkesporten betyr at vi må ha en bred popularitet i det norske folk i 3 dimensjoner som da blir våre 3 hovedsatsningsområder:

 1. Stor og aktiv breddeidrett
  Alle har selv prøvd eller kjenner flere som driver med FF. Functional Fitness blir oppfattet som en idrett “for folk flest” og idretten man ikke stopper med når man blir voksen, men idretten som skaper funksjonelle og spreke mennesker.
 2. Nasjonalhelter
  Eliteutøvere som er helt i verdenstoppen skaper helter og idoler for bredden, samt “fans” som selv ikke driver med idretten. Toppidrett og “rette profiler” er også viktig for å få medias interesse.
 3. Mediedekning
  Media dekker konkurranser og enkeltprofiler aktivt. Det finnes forskjellige konkurranser og arrangementer gjennom store deler av året. Sterke enkeltprofiler og klubber med dedikerte fans.

 

MÅLBARE KRAV

BHAG skal være målbar, og følgende er målbare kriterier knyttet til de 3 dimensjonene over:

BREDDEIDRETT
1. NOR3F er topp 5 særidrettsforbund i Norge mtp. antall medlemmer. For kontekst er Golfforbundet NIFs 5. største særidrettsforbund i 2019 med 97.000 medlemmer.

2. Det finnes 30 nivå 1 klubber*

NASJONALHELTER
3. Topp 5/5 utøvere lever av FF på fulltid. Det vil si å leve av inntekter fra sponsorer og premiepenger uten å måtte ta ekstrajobber eller ha støtte fra familie etc.

4. NOR3F tar medalje i VM for individuelle og lag 3 år på rad (samtidig som de andre målene nås)

MEDIEDEKNING
5. FF NM dekkes av “alle” mediekanaler e.g. radio, TV, trykte medier og digitale medier av profesjonelle, eksterne aktører som ikke er finansiert av forbundet.

6. Uavhengig av mesterskap har det vært 1+ siders artikkel/ lengre innslag av 3 forskjellige utøvere i landsdekkende media (aviser, TV etc.)