2023

NORGES MESTERSKAP

Det individuelle Norgesmesterskapet i functional fitness 2023 arrangeres 15.-17. september i Sandneshallen. 

Lag NM arrangeres under NM-veka, som finner sted i Trondheim 17. og 18. juni. Mer informasjon om lag-NM finner du her.

160 utøvere er klare for å kjempe om de gjeve Norgesmestertitlene i de ulike aldersklassene. Kommer du?

Samarbeidspartnere

Vi er stolte av våre samarbeidspartnere som er med å bidra til årets Norgesmesterskap.

PRAKTISK INFORMASJON

tidsskjema og tv-sendinger

Startskuddet for NM 2023 vil gå fredag ettermiddag/kveld 15.september, på en utendørs lokasjon (TBA). Lørdag og søndag vil finne sted i Sandneshallen, der første test starter kl 8 begge dager.

Fredag: Innsjekk, briefing og defilering fra kl 13.
Lørdag
kl 8-20:15
Søndag kl 08-17

Detaljert tidsskjema finner du her.

Dersom du ikke har anledning til å være tilstede i Sandneshallen vil alle testene sendes direkte på direktesport.no. For å få tilgang må du enten ha et abonnement hos en av Amedias lokalaviser eller registrere en ny bruker (1 kr for 2 mnd).

Direktelenke til sendingene:
Fredaglørdag formiddaglørdag ettermiddagsøndag

Følg også med på NOR3Fs instagram for siste nytt både før, under og etter konkurransen!

billetter

For å sikre viktige inntekter som gjør det mulig å arrangere NM må alle tilskuere kjøpe tilskuerbillett.

Alle utøvere får kjøpe ett trenerbånd i innsjekken for 100,- som gir inngang for trener hele helgen, samt adgang til oppvarmingsområdet.

Barn under 12 år og rullestolbrukers ledsager får gratis inngang.

Priser:
Fredag: gratis
Lørdag: 175kr
Søndag: 175kr

Full helg: 300kr

Billett kan kjøpes i døren ved ankomst eller her.  Ta med venner og familie slik at vi kan fylle opp hallen og skape en rå stemning!

partnere og stands

Under NM-helga vil det være flere partnere til stede som selger både utstyr og klær. Partnerne spiller en viktig rolle for å få Norgesmesterskapet på det nivået det er. Spesielt takk til våre hovedsponsorer PLAY sport, Hummel og Concept2 Norge

PLAY vil være til stede med stand der man kan henvende seg med spørsmål om utstyr og rigg. 

FYND vil ha stand der du kan kjøpe klær, grips, hoppetau og annet treningsutstyr. 

HELZT vil ha stand der du kan kjøpe klær og annet treningsutstyr.

FITGO vil ha stand der du kan få sunne måltider i en fei, samt smaksprøver.

PEANØTTSMØR vil ha stand med salg av peanøttsmør, samt smaksprøver.

NIVASHOP vil være tilstede med stand og tilby isbad til utøvere.

NOR3F Popup-shop hvor vi vil selge NOR3F-merch


loddsalg

Under NM vil det bli solgt lodd der du kan vinne flotte premier fra våre NM-partnere.

Premier:

 • Concept2 RowErg PM5 verdi 14.100kr
 • NIVA Ice pod verdi 1990kr
 • Termokopp, C2 Flasker, C2 håndduker, Barbells, Nocco Brett, Vitamin Well og nye mer.

 

For å være med i trekningen må du Vippse til NOR3F/#503722. Prisen er 50kr pr lodd, jo flere lodd jo større er vinnersjansene!

mat og parkering

Mat
På arenaen vil det være en kiosk med salg av kaffe og kaker, Fitgo.no stiller på stand med smaksprøver på sunn mat, og det vil stå en Gyros foodtruck utenfor hallen. Matvarebutikk (MENY Sandved) ligger 6 minutters gange unna arenaen.

Parkering
Parkering utenfor hallen er ikke laget for like mange som hallen rommer, så vi anbefaler samkjøring eller å benytte seg av andre fremkomstmidler. Jo
tidligere ankomst desto bedre er det å finne plass.

Treningsmuligheter

Mange tilskuere vil bli inspirerte og føle lysten for å ta seg en treningsøkt etter å ha sett landets sprekeste utøvere i aksjon, noe vi også i år har lagt til rette for. REBEL Functional Fitness vil være til stede med Open-Gym i standgaten.

I tillegg vil CrossFit Centrum tilby gratis drop-in hele helgen i sine lokaler på Forus som ligger 1 km fra Scandic-hotellet. Det vil være chipper en kan hente på hotellet til inngang også utenfor åpningstider.

INFORMASJON FREDAG

TEST 1 FLYT

Test 1 på fredag er en 5km utholdenhetstest som går fra Likaia til Li-fjell. Vær forberedt på all slags vestlandsvær. Det vil være frivillige, dommerteam, helsepersonell og filmteam langs løypa. Ved startsignalet skal utøver løpe over startstreken, og 5 km til h*n har nådd over målstreken. Oppmerket løype (se kart) skal følges hele veien. Første utøver i mål vinner.
Veiene til Li-fjell vil bli delvis sperret og parkeringsmulighetene er det ikke mange av, så om du skal være med å heie utøvere i mål anbefaler vi å komme til området og gå til toppen av Li-fjell før utøvere starter. Ta hensyn til private veier langs løypa. Husk klær etter vær.

Google maps link

17:00 Test 1 Ungdom og Master Start -Li-kaien (Likaiveien 111)

18:00 Test 1 Åpen klasse Start Li-kaien (Likaiveien 111)

Kvalifisering til norgesmesterskapet foregår via NOR3F-Ligaen. Det er 4 tester over tre uker. Se alle detaljer om ligaen HER.

KONKURRANSEPERIODE:

Registreringen åpner: 2.januar
Test 1 & 2:
 Mandag 23. januar -> Torsdag 2. februar
Test 3 & 4: Fredag 3. februar -> Mandag 13. februar

Resultatlister og påmelding til kvalifiseringen finner du her

“WILDCARDS”

I noen spesielle tilfeller kan utøvere som ikke har kvalifisert via NOR3F-ligaen få en plass til NM under følgende omstendigheter:

Basert på en helhetsvurdering gjort av Sportssjef og godkjent av styret kan opp til 2 utøvere per klasse få en invitasjon til NM. Som et minimum må utøverne for å kunne bli vurdert her ha plassert topp 10 (åpen klasse), topp 5 (master) eller 3 (ungdom), under Norgesmesterskapet foregående år og ha en god grunn til å ikke ha kunne deltatt eller prestert under NOR3F-ligaen.

Følgende krav må oppfylles for å kunne søke om wildcard :

 • Utøveren må være påmeldt og ha betalt for NOR3F-ligaen, samt inneha gyldig lisens og medlemskap.
 • Dokumentasjon/gyldig grunn må sendes inn før registreringen av siste test i kvalifiseringen stenger
 • Topplassering må være fra foregående år (topp 10 åpen / 5 master / 3 ungdom)
 • Utøveren kan inviteres som nr 50 (åpen klasse, 40 utøvere), 13 (master, 10 utøvere) og 7 (ungdom, 5 utøvere.

De 40/10/5 (avhengig av klasse) første plassene vil gis ut i kvalifiseringen. Deretter vil ventelisten til og med plass nummer 49 (åpen klasse, 40 utøvere), 12 (masterklasser, 10 utøvere), og 6 (ungdomsklasser, 5 utøvere) prioriteres. Wildcards vil deles ut dersom utøvere faller fra i den gjeldende klassen, og invitasjoner vil ikke sendes ut før plassen eventuelt åpner seg. 

Søknad med begrunnelse og dokumentasjon sendes til post@nor3f.no

Alle detaljer finnes på NOR3F-LIGA siden, men kort fortalt er det disse klassene som kvalifiserer til NM:

 • Åpen – 40/40

 • U14 – 5/5

 • U16 – 5/5

 • U18 – 5/5

 • U20 – 5/5

 • M35 – 10/10

 • M40+ – 10/10

 

International Functional Fitness Federation legger til grunn ulike disipliner som kan brukes i konkurransesammenheng. Den som ansees som den beste disiplinen for individuell konkurranse i Functional Fitness heter Individual Medley. Individual Medley består av totalt seks forskjellige økter fordelt på to dager. Disiplinen er bygget opp med testene Bodyweight, Strength, Endurance, Skill, Power og Mixed.

Mer informasjon om Individual Medley finner du her.

Årets, så vel som de forrige årenes Norgesmesterskap legger til grunn denne disiplinen i hovedkonkurransen, og 4/6 testkategorier vil også brukes i kvalifiseringen. Dette for å skape en god og best mulig helhetlig test også i kvalifiseringen.

Tester fra tidligere norgesmesterskap finner du her.

VM for U20, åpen klasse og lag vil arrangeres i Norge i november 2023. Master- og Junior-VM arrangeres i Canada 29.september-1.oktober.

Som vertsnasjon har Norge hele 10 plasser per kjønn for individuelle utøvere til VM, i tillegg til en lagplass og 3 plasser per kjønn til U20. 

ÅPEN KLASSE OG LAG:

10 individuelle utøvere per kjønn og ett lag vil tas ut til å representere Norge på hjemmebane under VM 2023. Topp 8 fra NM i åpen klasse kvalifiserer direkte til VM på hjemmebane i November. 4 per kjønn vil i tillegg tas ut basert på en vurdering av hvem sportssjef og styret mener har størst sjanse til å ta medaljer for Norge.

UNGDOM:

Topp 3 i U14, U16, U18 og U20 kvalifiserer seg til ungdoms-VM via Norgesmesterskapet.

MASTER:

Topp 3 i M30, M35 og M40 kvalifiserer til Master-VM via NM i September.

Topp 3 fra M45, M50, M55, M60 og M65+ går direkte til Master-VM basert på resultatet i sin klasse under NOR3F-ligaen.

 

RESULTATER

Alle 6 testene i NM vil telle likt poengmessig. Resultater fra kvalifiseringen vil ikke følge med videre til hovedkonkurransen.

Formatet ved Norgesmesterskap er «100 poeng»-formatet hvor plasseringen alene bestemmer poeng, og bedre plasseringer belønnes med en høyere poengsum. Det er også høyere poengmargin over neste plass i de øverste plasseringene og den differansen avtar. Alle klasser følger samme graf og poengmargin skal kun synke elle være samme.

Mer om poengtabeller finner du i §5 i vår regelbok.

Resultatlistene for NM 2023 finner du her.

ØVELSER, STANDARDER OG REGLER

Forbundet har oppgitt sin egen øvelsesbank. Det er denne som avgjør hvilke øvelser som kan programmeres inn i Norgesmesterskapet og kommende sanksjonerte konkurranser i Norge. Ny versjon blir publisert i januar hvert år. Det kan kun komme øvelser som står i dokumentet. MEN det kan være varianter, kombinasjoner (komplekser) eller flow detaljer som påvirker.

Som eksempel: i Ligaen 1+1 hadde vi øvelsen “handstand walk”, men der det var en spesifisering om å starte i hodestående. Det kan også komme inn odd-objects eller uvante mål som høyere wall-ball merke, smalere hspu mål eller andre ting der det finnes et “standardmål”.

Videre finnes regler for functional fitness som sport generelt, og spesielt ifm “online konkurranser” det vil si konkurranser der man gjør testene spredt rundt om kring i landet. Både øvelsesoversikt, standarder og regelbok finnes her.

PREMIER

Vinnerne av Åpen klasse vil få tildelt Hans Majestet Kongens Pokal “Kongepokalen”.

ÅPEN KLASSE

1.plass NOK 20.000
2.plass NOK 10.000
3.plass NOK 5.000
4.plass NOK 2.000
5.plass NOK 1.000

50% av premiene i åpen klasse betales kun ut ved deltagelse i VM hvor utøveren representerer Norge enten som individuell eller på lag. 

M35 & M40+ (10 DELTAGERE)

1.plass NOK 4.000
2.plass NOK 2.500
3.plass NOK 1.500

U14, U16, U18 & U20 (5 DELTAGERE)

1.plass NOK 2.000
2.plass NOK 1.250
3.plass NOK 750

KÅRINGER

I tillegg til premiene over har vi to kåringer av utøvere, Årets Nykommer og Årets Sportsånd 2023.

Årets Sportsånd

Årets sportsånd gis til den utøveren som har vist eksepsjonell god holdning, fair play, kameratskap og personlig innsats i løpet av Norgesmesterskapet. H*n er et forbilde for andre utøvere.

Juryen vil se etter utøvere som behandler dommere med respekt, støtter og motiverer sine konkurrenter og utøvere i andre klasser. Utøvere som har tydelig og god utførelse av bevegelser og holder seg selv til en høy standard. Videre vektlegges utøveren som gir alt – hver gang – lager god stemning og bidrar til å skape de store idrettsglede-øyeblikkene, for seg selv, andre utøvere, frivillige, tilskuere og arrangør.

Juryen består av sekretariatet, hoved- og heat-dommere. Tips og nominasjoner gjennom helgen fra andre utøvere, dommere eller trenere kan leveres i sekretariatet.

Årets Nykommer

Denne tittelen og tilhørende trofe deles ut til den utøveren med høyest plassering i Åpen klasse av dem som ikke før har deltatt i Åpen klasse under Individuelt NM. Her er det kun én kåring på tvers av herre og dame klassene. 

Årets Ildsjel

Årets ildsjel skal tildeles en person som har utmerket seg gjennom sitt engasjement og innsats for idretten vår. Vi har veldig mange frivillige som legger ned en uvurderlig arbeidsmengde for forbundet, og som i stor grad er grunnen til at forbundet har kommet hit vi er i dag. NOR3F og norsk idrett generalt er helt avhengig av slike ildsjeler, og prisen Årets ildsjel deles ut i ærbødig takknemlighet til dem som ved sitt frivillige arbeid bidrar for å holde hjulene igang.

Tidligere vinnere finner du her.

NORGESMESTERSKAPET 2022

NM 2022 var vårt største Norgesmesterskap hittil.  Konkurransen ble avholdt i Sandneshallen, med godt over 1000 tilskuere, 160 utøvere og opp mot 100 frivillige. 

Nettavisen sendte hele konkurransen direkte, sendingene kan du finne her: fredag, lørdag og søndag

Vi kåret Norgesmestre i 6 klasser, og delte ut  kongepokaler til vinnerne av åpen klasse. Resultatene fra NM 2022 kan du finne her

All informasjon om NM 2022 finner du her.