FUNCTIONAL FITNESS

Functional fitness er en idrett hvor allsidighet er nøkkelen: du trener både styrke, kraft, utholdenhet, koordinasjon og kroppsvektsøvelser.

EN IDRETT FOR ALLE!

Functional fitness er en idrett som passer for alle, uansett alder, kjønn og utganspunkt. Ettersom variasjonen og spekteret av øvelser er så stort vil de fleste finne aspekter ved sporten de trives godt med, og kanskje ønsker å utvikle videre. Functional fitness handler om å utfordre seg selv, mestre nye øvelser, og skape nye relasjoner i et svært godt og inkluderende miljø. 

Functional Fitness fungerer også utmerket som basis-trening og en god støtteidrett for utøvere som primært satser på andre idretter. Kjernen er de funksjonelle øvelsene som bygger og utvikler alle de fysiske grunnegenskapene som må være på plass for å prestere i andre idretter

Lurer du på noe? Sjekk ut spørsmål og svar eller ta kontakt med oss.

Inkluderende

I klubber og under konkurranser er det et stort fokus på sosialt samhold. Vi heier på og støtter hverandre selv som konkurrenter.

Mestring

For å bli bedre innenfor enhver idrett er det essensielt å utfordre seg selv. Med vårt brede spekter av øvelser er det alltid noe nytt å mestre, og ingenting slår følelsen av å endelig mestre noe du har øvd på i lang tid!

Variert

Vår øvelsesbank tar for seg over 100 forskjellige øvelser, og under hver konkurranse vi utøvere bli testet i et utvalg på 20+ av disse.

Funksjonell

Ved å trene functional fitness bygger man en funksjonell, sterk, smidig og utholden kropp som gjør at man vil mestre både hverdagen og andre idretter bedre.

MEDLEY

Forbundet organiserer alle norgesmesterskap innenfor sporten, partner og individuelt. Under NM konkurreres det i formatet medley, som består av 6 forskjellige tester som representerer 6 forskjellige kategorier, og utføres over 2 eller 3 dager. Disse er:

  • Endurance
  • Strength
  • Bodyweight
  • Skill
  • Mixed
  • Power

Hver kategori og dermed test har et mål om å teste spesifikke aspekter ved fitness. Dette sikrer en bred test og ikke at man f.eks. kun tester utholdenhet eller miks. Hvordan hver test ser ut vil likevel variere mye fra gang til gang da hver kategori har et stort spenn av fleksibilitet og valgfrihet hva gjelder øvelser og format. Det er også viktig å merke seg at det er totalen av de 6 testene samlet som skal utgjøre en god og balansert test av functional fitness.

Les mer om Medley her