ungdomsidrett

ungdoms-idrett

NOR3F jobber med å bedre tilbudet for ungdommer, i form av egne konkurranser, stipender og samlinger.

Ungdomsidrett er definert som aktiviteter for medlemmer i aldersgruppen 13-19 år, det vil si perioden med ungdomsskole og videregående skole.

NORGESMESTERSKAP
Hvert år arrangeres NM for ungdom sammen med åpen klasse og master. Vi har 4 ungdomsklasser i NM: U14, U16, U18 og U20.
Les mer om NM her
VERDENSMESTERSKAP
De tre beste ungdommene fra hver klasse i NM kvalifiserer videre til VM
Les mer om kvalifiseringen her
UNGDOMSSAMLING
Hvert år arrangerer forbundet to ungdomssamlinger for våre medlemmer i alderen 13-20 år. Førstemann til mølla får delta på samlinger for sin aldersgruppe.
Facebook-gruppe
Previous slide
Next slide

UNGDOMSLØFTET

NIF har utviklet en egen nettside der målet er å beholde flest mulig i aktivitet lengst mulig, samt legge til rette for at flere ungdom tar roller som ledere, trenere, dommere og frivillige.

Hovedhensikten med nettsiden er å vise frem og spre gode eksempler og ideer om hvordan man kan tilrettelegge for god ungdomsidrett. Nettsiden består av mer enn 30 reportasjer og filmer med tips og råd om god ungdomsidrett som kan brukes på tvers av idretter og lokalmiljøer. Det er utøvere, trenere, foreldre og idrettslag selv som forteller hvordan de har løst utfordringene knyttet til ungdomsidrett.

Norges idrettsforbund oppfordrer alle idrettslag til å bruke innholdet på ungdomsløtet.no aktivt i sitt arbeid med målgruppen.

Besøk nettsiden her.

TRENERATTESTEN

NIF har utviklet trenerattesten, som er en enkel, digital gjennomgang av de viktigste oppgavene til trenere i norsk idrett. Trenerattesten tar utgangspunkt i idrettens barnerettigheter, og har som ambisjon å skape en felles grunnforståelse og forventningsavklaring på hva som kreves for å være trener i norsk idrett.
Trenerattesten kommer i to versjoner – én for trenere i barneidretten og én for trenere i ungdomsidretten. Det tar inntil 20 minutter å gjennomføre den.

Når trenerattesten er fullført registreres treneren i en felles database og legges til den enkeltes idretts-CV, og man får tilgang til en ressursside med fagstoff og tips fra noen av Norges beste trenere og utøvere. Dette gjør at idrettslagene, særforbundene og Norges idrettsforbund får oversikt over trenere i norsk idrett, det er et pågående arbeid før lansering av en slik løsning. Alle som har fullført Trenerattesten får tilgang til en viktig ressursside for trenere.

Link til Trenerattesten

Les mer om trenerattesten her

MESTRING, TRYGGHET OG VARIG IDRETTSGLEDE

RETNINGSLINJER FOR UNGDOMSIDRETT

Retningslinjene er et politisk virkemiddel for å sikre ungdommers rettigheter som individ og som aktiv idrettsutøver.

Det innebærer også forpliktelser for andre enn ungdommen selv. Både trenere, ledere, foreldre og organisasjonsledd må følge opp disse retningslinjene i praksis.

Les mer om retningslinjer for ungdomsidrett her.

KURS, SEMINARER OG PROGRAM

Norges idrettsforbund tilbyr ulike kurs, seminarer og program for unge ressurspersoner i norsk idrett.

Her finner du en oversikt over tilbudene.

ALLIDRETT FOR UNGDOM

Allidrett for ungdom er en støtteordning hvor idrettslag kan søke om midler til å sette i gang et variert lavterskel aktivitetstilbud for ungdom.

Les mer om Allidrett for ungdom her.

17629712_10154363185976332_3144126960544592015_n

Raymond Stordal

Ungdomsidrettsansvarlig

Forbundet fikk høsten 2020 en egen ungdomsidrettsansvarlig, Raymond Stordal. Raymond har lang erfaring som trener for ungdom innenfor basketball, og har jobbet med utvikling av utøvere i alderen 14-18 år. Han skal jobbe med å utvikle ungdomsidretten innen forbundet, og vil være kontaktpunkt for våre unge medlemmer.

Raymond kan kontaktes her.