LINDA FIKK HELE FAMILIEN HEKTA PÅ FUNCTIONAL FITNESS: “DET RYKKER I KONKURRANSEGENENE VÅRE”

Linda På Kroken (46) har holdt på med functional fitness siden 2013. Nå har hun fått hele familien på fire hekta på idretten. Det resulterte i at både Linda, ektemannen Øystein (46) og datteren Karoline (13) kvalifiserte seg videre fra NOR3F-ligaen.

Linda og familien holder til i Tromsø. Der startet hun med functional fitness siden høsten 2013, da byens første box åpnet. Noen måneder senere meldte også Øystein seg inn. Nå trener også barna Karoline og Erik (12) aktivt functional fitness.

– Functional fitness gir oss en ekstra dimensjon ved at vi også kan ta med oss ungene!

unnamed.jpeg

FRA SVØMMING OG BASKET TIL FUNCTIONAL FITNESS

Karoline er egentlig svømmer og basketballspiller, og har en stor treningsmengde per uke med 12-13 timer svømming og fire timer basket. Men da CrossFit Tromsø åpnet opp for treningstilbudet Teens etter nyttår, kunne hun ikke la være å prøve. Ved å bytte ut noen av svømmetimene med functional fitness kunne hun kombinere de ulike idrettene. Etter kort tid deltok hun i sitt første Open, og da NOR3F-ligaen skulle arrangeres, kunne hun ikke la være å prøve det også.

– Karoline har imponert og overrasket oss stort! Spesielt med mental innstilling og evne og ønske om å ta seg ut… Vi har måtte et par samtaler om det virkelig er ok for henne å skulle ta seg sånn ut og at vi står og … skriker til henne. Men hun har forsikret oss om at det er ok. Hun liker å vite at hun har gjort sitt beste, forteller Linda.

Karoline er bare 13 år, men holder en hårfin balansegang mellom moro og press.

Linda og Øystein har mer erfaring med konkurranser i functional fitness, men etter å ha hatt pause fra konkurransene en stund, ville de føle på adrenalinet igjen.

– Kjenner det rykker i konkurransegenene våre nå da vi er i et positivt kompetitivt treningsmiljø med mange dyktige mennesker rundt oss!

unnamed1.jpeg

VIL INSPIRERE FLERE UNGE

Selv om Erik ikke er gammel nok til å konkurrere, trener også han functional fitness med familien.

– Ungene trener for det meste på Teens-timer. Frem til nå har det vært to timer i uken, men nylig utvidet vi tilbudet med fire timer i uken, sier Linda.

Både Linda og Øystein er nemlig instruktører på to av ukas fire Teens-timer.

– Vi ønsker å bidra til at flere unge skal oppdage idretten, og ved å tilby trening fire ganger per uke, så vil det være et reelt tilbud alene, eller for dem som supplere den andre idretten sin. 

– De unge har enorm flott fremgang i kroppsbeherskelse, styrke, kontroll, bevissthet, mobilitet og evne til å lære nytt – dette blir spennende! Vi ønsker, sammen med headcoach Alexander Mendis, å skape et positivt konkurransemiljø og økt interesse for idretten functional fitness, legger hun til.