2023

NM-VEKA

NM-veka er et samarbeid mellom NIF, vertskommune, Norsk tipping og NRK, der det kåres en rekke norgesmestre i forskjellige idretter. NM-veka går på rundgang på forskjellige lokasjoner i Norge, og avholdes både på sommeren og på vinteren.

I 2023 vil NM-veka sommer arrangeres i Trondheim 17.-18. juni, og som tidligere vil vi kåre norgesmestre i lag (partner, KK/MM). 

Samarbeidspartnere

Vi er stolte av våre samarbeidspartnere som er med å bidra til årets utgave av NM-veka. De vil alle være tilstede under arrangementet, enten med egen stand eller som leverandør av utstyr til konkurransegulvet.

NM-VEKA 2023

NM-veka 2023 er i boks! Tusen takk til alle frivillige, utøvere, Trøndelag idrettskrets, norsk tipping, NRK, NIF og alle som var med å bidra til at årets konkurranse ble en suksess! 

Nå ser vi frem mot NM i September og ikke minst VM på hjemmebane i november

Håper vi sees der!

 

Video: Martin Kirsebom

PRAKTISK INFORMASJON

tidsskjema og tv-sendinger

NM-veka 2023 vil finne sted på dagtid lørdag og søndag i Trondheim spektrum.

Lørdag kl 11-18
Søndag kl 09:30-17:15

Detaljert tidsskjema finner du her.

De tre testene til åpen klasse på søndag vil sendes på NRK. Dersom du ønsker å få med deg alle klasser og alle tester anbefaler vi deg å ta turen til Trondheim for en svært begivenhetsrik helg, full av idrettsglede!

Oversikt over alt du kan få med deg under NM-veka finner du her

trening for barn og ungdom

Vi inviterer barn og unge under 15 år til å prøve Functional fitness lørdag 17.juni kl 13:30 i Trondheim spektrum. Kom og bli med på en gøy økt med høyt tempo og god stemning på arenaen hvor Norges beste konkurrerer!
Ta med deg treningstøy og godt humør.
Passer for alle nivåer!

Påmelding på epost til karina@nor3f.no

Inngang er gratis for alle under 15 år

LOKASJON

Trondheim spektrum ligger sentralt i Trondheim med gåavstand til sentrum. På arenaen vil du finne ulike stands du kan handle i, cafeer og kiosker, og du kan se NM i sportsdans!

Parkering: Under arrangementet vil det ikke være adgang til å kjøre ned Klostergata, trafikk blir stoppet oppe ved sykehuset. Beregne tid til dette dersom du kjører bil, eller enda bedre; ta beina fatt eller reis kollektivt dersom du har mulighet til det!

 

tilskuere

Vi håper så mange som mulig vil ta turen til Trondheim spektrum og en begivenhetsrik helg med masse action og idrettsglede! Vi har masse tribuneplass og et fullspekket program. 

Billetter må kjøpes i forkant av arrangementet, de finner du her

Pris per dag: 114 kr
Pris begge dager: 200 kr
Barn under 15 år får gratis inngang
Ved kjøp av rullestol-billett får ledsager gratis inngang.

TRONDHEIM SPEKTRUM

I 2023 vil NM-veka arrangeres i D-hallen i Trondheim spektrum! Sportsdans vil også finne sted i spektrum, og 18 andre idretter vil ha sine NM på ulike lokasjoner i Trondheim og Stjørdal. 

Vi er stolte av å få benytte oss av en av landets største og beste flerbruksarenaer, og gleder oss til å vise frem sporten vår og de talentfulle utøverne våre, for første gang i 2023 også med både master- og ungdomsklasser.

Mer informasjon om Trondheim spektrum finner du her

TO NYE KLASSER INTRODUSERES TIL NM-VEKA 2023!

For NM-veka 2023 er vil veldig glad for å annonsere at vi introduserer to nye klasser! I tillegg til 10 lag per kjønn i åpen klasse har vi i år også lagt til:

  • En U23 klasse: 5 guttelag og 5 jentelag
  • En M35+ klasse: 5 herrelag og 5 kvinnelag

Lagene må kvalifisere seg via NOR3F-ligaen 2023. Ungdomsklassen har en nedre aldersgrense på fylte 13 år, og en kan ikke være født tidligere enn år 2000. Masterklassen er for alle født i 1988 eller tidligere, og vil ikke ha noen øvre aldersgrense. 

Se alle de deltakende lagene her 

Vi håper du er klar for den største og beste versjonen av NM-veka hittil!

PREMIER

SUMMER PER LAG (Åpen klasse)

1. NOK 20.000
2. NOK 10.000
3. NOK 6.000

Det er per 2023 ikke premiepenger til ungdoms- og masterklassene. 

KVALIFISERING

Kvalifiseringen til NM-veka er NOR3F-ligaen. Mer informasjon om ligaen finner du her. Begge lagdeltakerne må være fra samme klubb, og gjennomføre de fire testene i kvalifiseringen, der de 10/5/5 sammenlagt beste lagene av hvert kjønn kvalifiserer videre til NM-veka. Åpen klasse versjon av testene må gjennomføres.

FORMAT

Under NM-veka arrangeres partner-NM, som kommer i tillegg til NM for individuelle. Lagene består av to personer av samme kjønn. Formatet er i likhet med NM for individuelle Medley, der alle lagene skal gjennom 6 tester fordelt på 2 konkurransedager. Mer informasjon om medley finner du her

Det å konkurrere i lag byr på andre typer utfordringer, samhold og idrettsglede som er et godt komplement til de individuelle konkurransene. Vi i NOR3F har en strategi om å styrke klubbdimensjonen i vår idrett og lagkonkurranser er en viktig del av dette. Videre mener vi at suksessoppskriften fra nært sagt alle andre idretter – at laget representerer klubben og består av utøvere som trener sammen gjennom året – er veien å gå. 

Vi vet at det per i dag ikke er mange klubber som har aktive klubb- og lag-treninger på fast basis, samtidig tilhører de aller fleste av oss et felles miljø på klubben/ boxen/ treningssenteret der vi bor. Når vi nå har et lag-NM vil vi at dette skal være for utøvere som trener sammen, i samme klubb, på samme lokasjon gjennom året. Ikke super-lag satt sammen av topp 10 på tvers av landet hvor man “shopper” etter den beste partneren uavhengig av klubb og lokal tilhørighet.

Vi har derfor satt opp 2 krav til utøverne som stiller i lagkonkurransen til NMveka:

  1. Utøverne må være medlem i samme klubb
  2. Medlemskapet skal ikke være et kunstig fjernmedlemskap

Til punkt 2 “ikke kunstig fjernmedlemskap” har vi følgende veiledende beskrivelse; utøver er medlem i klubben som ligger nærmest din folkeregistrerte adresse. Dersom du har flere klubber i ditt nærområde kan du velge hvilken klubb du ønsker å stille for. 

For de aller aller fleste vil dette da være tydelig og klart. Så vil det alltid være noen grensetilfeller, f.eks. om du bor en annen plass en din folkeregistrert adresse, eller du pendler mellom to byer el. Da ber vi om en enkel dokumentasjon og sannsynliggjøring for at du faktisk er medlem av klubben fordi det er naturlig for deg og ikke at det er et “kunstig fjernmedlemskap” for å kunne danne et sterkere lag. 

Nærområde er heller ikke spesifikt definert fordi det vil variere basert på hvor i landet man er. Igjen ber vi dere da først stille dere spørsmålet selv, er dette min naturlige hjemmeklubb? Hvis det er klart for deg, men du forstår at det kan være uklart sett fra utsiden, send oss en heads-up med noe dokumentasjon.

Spørsmål og svar:

  1. Kan man bytte klubb? Ja. Det er flere gyldige grunner, kanskje har du flyttet eller du har flere klubber i ditt nærområde og ønsker en annen som din hjemmeklubb.
  2. Finnes det unntak? Dersom du bor på et mindre sted og ikke har noen å danne et lag med, åpner vi for muligheten til å utvide nærmeste klubb til «en av de nærmeste», fortrinnsvis innenfor din region. Dersom dette gjelder deg og du ikke har noen i klubben i tilsvarende aldersgruppe du kan stille med, ber vi deg sende oss en epost med bosted, nærmeste klubb, hvem du ønsker å danne lag med og hvilken klubb dere vil stille for, samt begrunnelse. Vi vil da ta en vurdering av hvert enkelt tilfelle og unntaksvis gi dispensasjon. Epost sendes til


Videre er det viktig å merke seg at det at vi ikke åpner for “super-lag” gjør at flere utøvere har en reell sjanse til å delta. Det nytter ikke med én stjernespiller på lag, men to gode lagspillere kan klare det.

Oversikt over alle våre klubber finner du her.

NM-VEKA 2022

NM-veka 2022 ble avholdt i Lundeparken i Skien 24. og 25. juni, der 10 lag av hvert kjønn konkurrerte i to solfylte dager om tittelen som Norgesmestre i partner-NM. Lenker til alle NRKs sendinger finner du lenger ned på siden. 

 

Resultatlister for 2022 finner du her.

TIDLIGERE SENDINGER PÅ NRK

2022

Test 1 – Endurance
Test 2 – Strength
Test 3 – Bodyweight

Test 4 – Skill
Test 5 – Power
Test 6 – Mixed

 
 

 

2021

Test 1 – Endurance
Test 2 – Strength
Test 3 – Bodyweight

Test 4 – Skill
Test 5 – Power
Test 6 – Mixed