2022

NORGES MESTERSKAP

Norgesmesterskapet i functional fitness 2022 arrangeres 16-18. september i Sandneshallen. Vertsklubb er Stavanger FFK.

Mer informasjon om det som blir den største og beste konkurransen for Functional fitness i Norge finner du under!

Samarbeidspartnere

Vi er stolte av våre samarbeidspartnere som er med å bidra til årets Norgesmesterskap. Ikke glem å stikk innom for noen gode kjøp under NM!

SE NM HJEMMEFRA

Hele konkurransen vil bli direktesendt på Direktesport.no. Har du abonnement på en av Amedias 80 lokalaviser (eller Nettavisen) har du tilgang allerede i dag.

Sendingene vil være i tråd med tidsskjemaet vårt som du finner her.

Se fredagens sending her

Se lørdagens sending her

Se søndagens sending her

INFORMASJON TIL TILSKUERE

Vi ønsker å legge til rette så godt vi kan for tilskuere, og sørge for at årets NM blir ett også tilskuere sent vil glemme! Under finner du all praktisk info du trenger for helgen samlet på ett sted, slik at du ikke går glipp av noe. Husk at for å være tilskuer må du ha en tilskuerbillett. Det vil også være mulighet til å kjøpe billett i døren så lenge vi har kapasitet i hallen, men vi anbefaler derfor alle å sikre seg en i forkant.

Test 1 på fredagen finner sted på Solastranda og er gratis for tilskuere.

Barn under 12 år har gratis inngang. 

Fullt tidsskjema for konkurransen finner du her

TILSKUERFEST

På lørdag legger vi til rette for en frivillig- og tilskuerfest på Shakerlounge i Stavanger, hvor alle over 18 år er inviterte. Dørene åpner kl 17:00 og nattklubben stenger 02:00.

Her vil vi få 20% på alt i deres barutvalg frem til 23:00, hvor 18-20 åringer vil få bånd og begrenset utvalg av drikke.

Det vil også være mulighet å bestille snacks, småretter, autentisk italiensk pizza og spekefjøl før kl 22:00.

Inngang er gratis

TRENINGSMULIGHETER

Mange tilskuere blir lystne på en treningsøkt etter å ha sett landets sprekeste utøvere i aksjon, så det gjør vi vårt beste for å legge til rette for!

Vår hovedsponsor PLAY rigger opp med et innendørs treningsområde på hele 70m2 i Sandneshallen. Her vil det settes opp gruppetimer i tillegg til å være åpent for egentrening gjennom hele helgen!

CrossFit Centrum tilbyr også gratis drop-in hele helgen i sine lokaler på Forus! CFC ligger få minutter gange fra hotellet vi har avtale med, så her ligger alt til rette for at du kan få inn en eller flere gode treningsøkter i løpet av helgen.

OVERNATTING

Trenger du overnatting? Vi har fått en svært god hotellavtale med Scandic Stavanger Forus. De gir følgende priser til tilskuere fra 16.-18.09:
Enkeltrom 790kr/stk
Double/Twinrom: 890kr/stk
4-sengsrom: 1 280kr/stk
For å booke, skriv inn bookingkode: BNOR160922 på scandichotels.no (velg Scandic Stavanger Forus). Det er holdt av et begrenset antall rom.

De tilbyr også sportsmeny i restauranten for 295,- den 15.-17. September. For booking, send epost til drift.forus@scandichotels.com innen 8. September.

Rombooking må gjøres før 1. September!

MAT OG SHOPPING

Vi vil i samarbeid med våre partnere sette opp en handlegate i Sandneshallen der du kan gjøre mange gode kjøp! Vi vil ha vår egen NOR3F popup-shop, og Fynd, HELZT, PLAY, Reign m.fl. vil være tilstede med egne stands.

Av mat kan vi tilby kioskvarer, og The Greek Foodtruck vil servere mat utenfor. Meny Helgø ligger også noen hundre meter unna arenaen. 

Vi vil også ha et loddsalg til inntekt for sporten, der du kan vinne flotte premier fra de samme partnerne!

OBS: På grunn av pågående byggearbeid er det begrenset med parkering utenfor hallen. Det er mulig å parkere utenfor kirken rett ovenfor, og Meny Helgø på søndagen. Vi oppfordrer tilskuere til å kjøre samlet og beregne tid til å måtte gå et stykke fra parkeringsplass til arenaen.

nm u20

FRIVILLIGE OG DOMMERE

Behovet for frivillige og dommere er alltid stort, og spesielt når vi arrangerer Norges største og beste individuelle konkurranse. Det er mange områder som trenger ressurser under ett NM, så vi trenger alle som ønsker å bidra med på laget!

RESULTATER

Alle 6 testene i NM vil telle likt poengmessig. Resultater fra kvalifiseringen vil ikke følge med videre til hovedkonkurransen. Mer om poengtabeller finner du i §5 i vår regelbok.

Resultatlistene for NM 2022 finner du her.

ØVELSER, STANDARDER OG REGLER

Forbundet har oppgitt sin egen øvelsesbank. Det er denne som avgjør hvilke øvelser som kan programmeres inn i Norgesmesterskapet og kommende sanksjonerte konkurranser i Norge. Ny versjon blir publisert i januar hvert år. Det kan kun komme øvelser som står i dokumentet. MEN det kan være varianter, kombinasjoner (komplekser) eller flow detaljer som påvirker.

Som eksempel: i Ligaen 1+1 hadde vi øvelsen “handstand walk”, men der det var en spesifisering om å starte i hodestående. Det kan også komme inn odd-objects eller uvante mål som høyere wall-ball merke, smalere hspu mål eller andre ting der det finnes et “standardmål”.

Videre finnes regler for functional fitness som sport generelt, og spesielt ifm “online konkurranser” det vil si konkurranser der man gjør testene spredt rundt om kring i landet. Både øvelsesoversikt, standarder og regelbok finnes her.

PREMIER

I 2022 øker vi premiepotten nok en gang, og NOK 140.000 skal deles ut til finalistene i Norgesmesterskapet! Videre vil det være fysiske premier fra våre partnere, og ikke minst hederen og æren som følger med å bli Norgesmester i Functional Fitness!

Vinnerne av Åpen klasse vil også få tildelt Hans Majestet Kongens Pokal “Kongepokalen”.

ÅPEN KLASSE

1.plass NOK 20.000
2.plass NOK 10.000
3.plass NOK 5.000
4.plass NOK 2.000
5.plass NOK 1.000

50% av premiene i åpen klasse betales kun ut ved deltagelse i VM hvor utøveren representerer NOR3F enten som individuell eller på lag. I tillegg er det for VM21 avsatt et eget budsjett for å dekke deler av reisekostnad til de 10 utøverne som utgjør VM-troppen.

M35 & M40+ (10 DELTAGERE)

1.plass NOK 4.000
2.plass NOK 2.500
3.plass NOK 1.500

U14, U16, U18 & U20 (5 DELTAGERE)

1.plass NOK 2.000
2.plass NOK 1.250
3.plass NOK 750

Kvalifisering til norgesmesterskapet foregår via NOR3F-Ligaen. Det er 4 tester over tre uker. Se alle detaljer om ligaen HER.

KONKURRANSEPERIODE:

Test 1 & 2: Mandag 24. januar -> Torsdag 3. februar
Test 3 & 4: Fredag 4. februar -> Mandag 14. februar

Resultatene fra kvalifiseringen finner du her

“WILDCARDS”

I noen spesielle tilfeller kan utøvere som ikke har kvalifisert via NOR3F-ligaen få en plass under NM under følgende omstendigheter:

Basert på en helhetsvurdering gjort av Sportssjef og godkjent av styret kan opp til 2 utøvere per klasse få en invitasjon til NM. Som et minimum må utøverne for å kunne bli vurdert her ha plassert topp 10 (åpen klasse), eller 3 (ungdom og master), under Norgesmesterskapet foregående år og ha en god grunn til å ikke ha kunne deltatt eller prestert under NOR3F-ligaen.

Følgende krav må oppfylles for å kunne søke om wildcard :

 • Utøveren må være påmeldt og ha betalt for NOR3F-ligaen, samt inneha gyldig lisens og medlemskap.
 • Dokumentasjon/gyldig grunn må sendes inn før registreringen av siste test i kvalifiseringen stenger
 • Topplassering må være fra foregående år (topp 10 åpen / 5 master / 3 ungdom)
 • Utøveren kan inviteres som nr 50 (åpen klasse, 40 utøvere), 13 (master, 10 utøvere) og 7 (ungdom, 5 utøvere)

De 40/10/5 (avhengig av klasse) første plassene vil gis ut i kvalifiseringen. Deretter vil ventelisten til og med plass nummer 49 (åpen klasse, 40 utøvere), 12 (masterklasser, 10 utøvere), og 6 (ungdomsklasser, 5 utøvere) prioriteres. Wildcards vil deles ut dersom utøvere faller fra i den gjeldende klassen, og invitasjoner vil ikke sendes ut før plassen eventuelt åpner seg. 

Søknad med begrunnelse og dokumentasjon sendes til sportssjef@nor3f.no

Alle detaljer finnes på NOR3F-LIGA siden, men kort fortalt er det disse klassene som kvalifiserer til NM:

 • Åpen – 40/40

 • U14 – 5/5*

 • U16 – 5/5

 • U18 – 5/5

 • U20 – 5/5**

 • M35 – 10/10

 • M40+ – 10/10

*NY klasse i 2022
**Redusert fra 10 til 5 deltakere per kjønn i 2022

International Functional Fitness Federation legger til grunn ulike disipliner som kan brukes i konkurransesammenheng. Den som ansees som den beste disiplinen for individuell konkurranse i Functional Fitness heter Individual Medley. Individual Medley består av totalt seks forskjellige økter fordelt på to dager. Disiplinen er bygget opp med testene Bodyweight, Strength, Endurance, Skill, Power og Mixed.

Mer informasjon om Individual Medley finner du her.

Årets, så vel som de forrige årenes Norgesmesterskap legger til grunn denne disiplinen i hovedkonkurransen, og 4/6 testkategorier vil også brukes i kvalifiseringen. Dette for å skape en god og best mulig helhetlig test også i kvalifiseringen.

Tester fra tidligere norgesmesterskap finner du her.

VM for ungdom, lag og åpen klasse skulle vært avholdt i Russland i August, men er nå flyttet til Desember og vil avholdes i Hermosillo, Mexico, grunnet situasjonen i Ukraina.
Master-VM 2022 vil finne sted på Aruba 18.-20 November.

ÅPEN KLASSE OG LAG:

5 utøvere vil bli tatt ut til VM (åpen klasse), topp 3 fra NM og de resterende to ut ifra en helhetsvurdering av hvem sportssjef og styret tror vil prestere best under mesterskapet. Tre personer per kjønn vil representere Norge individuelt og to per kjønn på lag.

UNGDOM:

Topp 3 i U14, U16 og U18 kvalifiserer seg til ungdoms-VM via Norgesmesterskapet.

Topp 3 i U20 vil bli tatt ut til VM basert på en vurdering av sportssjef og ungdomsidrettsansvarlig, der prestasjoner under Norgesmesterskapet vil ha stor betydning. Bakgrunnen for at uttaket her gjøres annerledes er basert på at VM opprinnelig skulle bli avholdt før NM, og uttaket derfor måtte gjøres slik. Enkelte utøvere valgte derfor å konkurrere i åpen klasse under NM, som ved vanlig uttak ikke gir mulighet til å kvalifisere videre til VM i ungdomsklassene.

MASTER:

Topp 3 i M30, M35 og M40 kvalifiserer til Master-VM via NM i September.

Topp 3 fra M45, M50, M55, M60 og M65+ går direkte til Master-VM basert på resultatet i sin klasse under NOR3F-ligaen.

NORGESMESTERSKAPET 2021

NM 2021 var vårt første store Norgesmesterskap som ble avholdt i en stor idrettshall. Ettersom 2021 fortsatt var preget av pandemien hadde vi antallsbegrensninger på 500 tilskuere, plasser som raskt ble fyllt opp. 

Nettavisen sendte hele konkurransen direkte, sendingene kan du finne her: lørdag og søndag

Vi kåret Norgesmestre i 6 klasser, og delte ut våre første kongepokaler. Resultatene fra NM 2021 kan du finner her